Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako koristiti tablete za perilicu posuđa za čišćenje svog doma?

Kako koristiti tablete za perilicu posuđa za čišćenje svog doma?

Tablete za pranje posuđa mogu očistiti razne mrlje u domu, na prilazu i na terasi. Plijesan, tvrdokorne mrlje, razna ulju i neugodni mirisi uz jednu tabletu za posuđe će postati stvar prošlosti

Jeste li znali da tablete za pranje posuđa možete koristiti na više mjesta, a ne samo u perilici? Budući da su dizajnirane s izbjeljivačem i enzimima za uklanjanje mrlja, borbu protiv tvrde vode i masnoća, te male tablete mogu biti moćno sredstvo za čišćenje doma.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako perilica za suđe radi?

Pokretanje videa ...

perilica posuđa 01:18

Gdje koristiti tablete za perilicu posuđa izvan perilice posuđa?

Očistite kantu za smeće

Ako vaša kanta za smeće ima neugodan miris, okupajte je tabletom za pranje posuđa. Napunite ju s nekoliko litara kipuće vode, ubacite tabletu i ostavite da se namače sat vremena prije laganog ribanja (ako je potrebno) i ispiranja.

Operite perilicu rublja

To je kontraintuitivno, ali perilice se zapravo moraju čistiti. Bacite dvije do četiri tablete za pranje posuđa u bubanj i pokrenite ciklus tople vode kako biste očistili plijesan, bakterije i općenito crnu prljavštinu koja se tijekom vremena nakuplja u utorima bubnja. Ako ne želite trošiti vodu, ubacite hrpu krpa, plahti ili drugog bijelog materijala koji biste željeli posvijetliti.

Očistite WC školjku

Ubacite tabletu za pranje posuđa u zdjelu s kipućom vodom da se razgradi, a zatim oribajte WC školjku te ju isperite s vodom u kojoj je otopljena tableta.

Četiri korisna savjeta za čišćenje doma nakon bojanja zidova
Četiri korisna savjeta za čišćenje doma nakon bojanja zidova

Uklonite mrlje od ulja

Ako ste prolili ulje na vanjske pločice ili prilaz kući, pokušajte ih ukloniti pastom napravljenom od tablete za perilicu posuđa. Navlažite tabletu, ili nekoliko njih, ovisno o veličini mrlje, obilno je rasporedite na zahvaćeno područje i ostavite da odstoji nekoliko sati - do dva dana. Zatim isperite. Iako tragovi još uvijek mogu biti vidljivi, to bi trebalo osjetno smanjiti veličinu i koncentraciju mrlje.

Očistite vrata pećnice

Ako vam vrata pećnice izgledaju tamna i prljava, navucite te gumene kuhinjske rukavice, zgrabite tabletu za perilicu posuđa, umočite je u toplu vodu i njome izribajte staklo i vrata do sjajnog efekta.

Uklonite mrlje od kave, čaja i vode

Izbjeljivač u tabletama za perilicu posuđa će izgristi tvrdokorne mrlje unutar šalica od kave, vaza za cvijeće i bokala. Zamrljanu posudu jednostavno napunite toplom vodom i ubacite tabletu za perilicu posuđa i pustite da se namače sat vremena prije pranja.

Osvijetlite svoj sudoper

Sudoperi svakodnevno podnose ostatke hrane, tamne tekućine i zveckanje lonaca, tava i oštrih predmeta koji se bore za prostor. Rukom u rukavici protrljajte tabletu oko sudopera kako biste uklonili mrlje i površinske ogrebotine.

Pomažu u domu i u njezi kože: Ne bacajte iskorištene vrećice s čajem - evo kako ih iskoristiti
Pomažu u domu i u njezi kože: Ne bacajte iskorištene vrećice s čajem - evo kako ih iskoristiti

Plastični namještaj za terasu

Kad ti plastični namještaj za terasu počne izgledati kao da je cijelu zimu bio ispod mosta, uljepšajte ga tabletom za posuđe. Ili pustite da se tableta otopi u vrućoj vodi i nanesite spužvom ili upotrijebite samu tabletu kao jastučić za ribanje.

Uklonite zagorene ostatke hrane s lonaca i tava

Dirty Pan After a Dinner.

Svima se dogodilo da lonac ili tava slučajno zagore. Napunite lonac vodom, dodajte tabletu za perilicu posuđa, zakuhajte, a zatim kuhajte pet do 10 minuta. Za tvrdokorne mrlje na dnu posuđa, navucite rukavicu i upotrijebite tabletu umočenu u toplu vodu kao jastučić za ribanje piše Lifehacker.