To je to što me zanima!

Kako namjestiti stol za manje bolova, a više produktivnosti

Monitor bi trebao biti u razini očiju, dlanovi, zglobovi i nadlaktice u istoj ravnini, a puna stopala na podu. Manje nereda, slike na stolu i zelena boja povećat će elan
Vidi originalni članak

Svakodnevno sjedenje za uredskim stolom na mnoge djeluje demotivirajuće, a usporedno s time mogu se javiti i bolovi zbog nepravilnog sjedenja, upozoravaju stručnjaci za Huffington Post. Oni naglašavaju kako je uređenje stola i pozicija u stolcu jednako važna za radnu produktivnost kao i radna rutina.

Oni su napravili infografiku koja otkriva idealno radno okruženje, a prema njoj zelena boja pruža idealan ambijent za koncentraciju, rad i manje stresa. Sličan efekt imaju i žive biljke koje je dobro postaviti na stol ili oko njega, a trebali bi podići i rolete na prozorima te osigurati više dnevnog svjetla, jer to smanjuje osjećaj umora i pospanosti.

Sam stol treba biti uredan, jer brojne studije dokazuju da neuredan stol smanjuje produktivnost. Monitor treba biti postavljen u razini očiju kako bi se smanjilo njihovo naprezanje, ali i spuštanje glave što loše djeluje na vratnu kralježnicu.

Dlanovi, zglobovi i nadlaktice trebaju biti u istoj liniji te paralelni s podom, dok stopala treba paralelno posve osloniti na pod, s čime će se onemogućiti iskrivljeno držanje i bolovi u kralježnici.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ejlja 29.07.2014.

    imam slika, da se svako malo prisjetim zakaj dolazim na posao...

  • mjesečeva sjena 29.07.2014.

    ja sam jakoooooo "produktivna":)

  • emma-123 29.07.2014.

    kao sjedeći vojnici, sve po špagi

Komentiraj...
Vidi sve komentare