To je to što me zanima!

Kako pravilno čistiti predmete od umjetne kože: Jaknu, kauč...

Ono što možete koristiti za sve vrste umjetne kože, bilo da se radi o jakni ili kauču, je brisanje mješavinom alkoholnog octa i maslinovog ulja, a pomaže i vodom razblažena votka
Vidi originalni članak

Želite li prati ili očistiti predmete od umjetne kože, najprije provjerite što piše na etiketi, to će vam uvelike olakšati život i smanjiti mogućnost šanse da taj predmet uništite.

POGLEDAJTE VIDEO Kako izgledati dobro u odjeći:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, predmeti od umjetne kože mogu biti izrađeni od različitih vrsta tkanina i svaka možda zahtijeva drugačije pranje i čišćenje.

Ono što možete koristiti za sve vrste umjetne kože, bilo da se radi o jakni ili kauču, je brisanje mješavinom alkoholnog octa i maslinovog ulja, a pomaže i vodom razblažena votka.

6 KORISNIH TRIKOVA Ne bacajte pepeo - evo za što se sve može koristiti u kućanstvu

Savjet stručnjaka za čišćenje je da, ako niste sigurni, najprije očistite malu površinu na dijelu gdje se neće vidjeti krene li nešto po zlu. 

Imate li prljavu jaknu, ili bilo koji predmet od umjetne kože koji želite očistiti, možete je oprati ručno. Najprije u boci s raspršivačem pomiješajte malo tekućeg deterdženta za pranje rublja s vodom. Potom jaknu stavite u kadu i dobro je poprskajte tom mješavinom. Nakon toga je nježno obrišite spužvom ili mekom krpom pa isperite hladnom vodom.

Također, možete je staviti i u perilicu rublja ako imate ciklus koji imitira ručno pranje u hladnoj vodi. Svakako pripazite da ne koristite previše deterdženta. Osim toga, odjevni predmet u tom slučaju okrenite naopako (većina predmeta od umjetne kože ima unutarnju podstavu od obične tkanine). Tako se smanjuje kontakt između umjetne kože.

SJAJNA IDEJA Domišljat trik: Evo kako možete očistiti radijatore od prljavštine

Hladnom vodom uz malu količinu deterdženta ili mješavinom alkoholnog octa i maslinovog ulja možete prebrisati i čizme, torbice, hlače od umjetne kože, kauče, stolice itd., prenosi simpletipsforyou.com.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare