To je to što me zanima!

Kako pravilno oprati Lego kocke

Iako je to svakome tko ima doma Lego kocke palo na pamet, pranje u perilici ili suđerici nikako nije dobro. Kockice mogu promijeniti oblik I postati neupotrebljive
Vidi originalni članak

Ako imate djecu, vjerojatno trenutno imate neku vrstu Lego kockica (ili njihov generički ekvivalent) u svom domu. Vjerojatno ste i na koju od njih nagazili golom nogom i, pritom, naučili svoje dijete nekima od prvih 'ružnih' riječi.

POGLEDAJTE VIDEO: Lego dvorac slagali tri godine 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad malo bolje razmislite, ove male, plastične kockice su puno prljavije nego što mislite. Vjerojatno su bile u dječjim ustima, pod bosim nogama i na podu kupaonice, zalivene sokom ili mlijekom, a možda ih se dočepao i kućni ljubimac. Ako već neko vrijeme (ili nikada) niste prali svoje Lego kockice, evo kako ih treba očistiti.

Kako očistiti Lego kockice, prema uputama proizvođača:

Iz nekog razloga, čini se da u roku od nekoliko minuta od izlaska iz paketa, Lego kockice kao da imaju neki ljepljivo skliski premaz na koji se sve lovi. Ako ste kockice kupili od prijašnjeg vlasnika, a ne iz trgovine, skoro nikad nisu čiste. U svakom slučaju, poželjet ćete ih oprati.

PRLJAVE IGRAČKE Još uvijek imate igračkice za kadu? Prerežite ih da vidite s čim se djeca zapravo igraju

Preporučujemo da Lego kockice očistite ručno vodom ne toplijom od 40°C i mekom krpom ili spužvom. Više temperature mogu utjecati na kvalitetu kockica. U vodu možete dodati blagi deterdžent - molimo vas da ih nakon toga dobro isperete čistom vodom i gotovi ste!

Molimo vas da svoje Lego kockice ne stavljate u perilicu rublja ili suđericu te ih ne pokušavajte sušiti u pećnici, mikrovalnoj pećnici ili sušilom za kosu. Kad se kockice jako zagriju mogu promijeniti oblik, što znači da se više neće moći slagati!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare