To je to što me zanima!

Kako prepoznati probleme sa srcem? Jedno od upozorenja na moždani udar je i utrnuta ruka

Iznenadna bol u grudima koja se širi u ruku ili zadihanost mogu biti simptomi srčanog udara. Kod moždanog se javlja i gubitak vida te govora. Te znakove nikako ne ignorirajte
Vidi originalni članak

Kardiovaskularne bolesti ili srčanožilne bolesti su bolesti srca i krvnih žila (arterija i vena), u većini kojih je u podlozi ateroskleroza, odnosno promjene, oštećenja i naslage na stijenci arterija. Ne postoje rani simptomi ateroskleroze, nego oni postaju vidljivi tek kad nastane kritično suženje krvne žile, pri čemu dolazi do nedostatnog protoka krvi i nedovoljne opskrbe organa kisikom, kaže prim. Verica Kralj, dr. med. spec. epidemiologije, voditeljica Odjela za srčanožilne bolesti iz HZJZ-a.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Rafo 10.10.2022.

    Ja sam prije nekoliko godina skoro tri dana hodao i radio sa srčanim udarom jer nisam znao prepoznati simptome (ni na kraj pameti mi nije bilo da imam srčani udar). To je završilo tako da sad imam 30 % oštećeno srce, a liječnik kardiolog u KBC Rijeka, gdje me je dovezla hitna, rekao je da sam imao samo 30 % šanse da ću preživjeti.

  • NightFury 10.10.2022.

    Tako je to kad misliš na druge...

Komentiraj...
Vidi sve komentare