To je to što me zanima!

Kako savršeno skuhati jaje? Uz ove savjete uspjet ćete uvijek

Vrijeme kuhanja treba prilagoditi ovisno o tome kakva jaja volite, no neka pravila se ne trebaju mijenjati bez obzira na to je li jaje "u meko" ili "utvrdo"
Vidi originalni članak

Da bi savršeno skuhali jaje, važno je staviti ga u vodu tek kada ona zavrije. Nakon toga, smanjite jačinu vatre i pustite da se lagano kuha. Voda ne bi smjela bacati "jak ključ". Uz takvo kuhanje jaje će se spustiti na dno posude, piše Daily Mail. Kada ga stavite kuhati već u hladnu vodu, tada se ljuska teško guli. 

Ako volite jaje u meko i radije ga jedete u ljusci, a ne oguljeno, namjestite sat na četiri minute. 

Ako volite jaje čiji se bjelanjak već oblikovao, ali žutanjak je i dalje polutekući, namjestite sat na 6 minuta. 

Osam minuta kuhajte ako želite jaje čvrstog bjelanjka i žutanjka koje je samo u sredini polutekuće, a ostatak je već čvrst.

Želite li tvrdo kuhano jaje, izvadite ga iz vode nakon 10-12 minuta. 

Ako je žutanjak jajeta zelen na rubovima, to je znak da se previše kuhalo. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • kung fu panda 02.11.2016.

    evo još jedan savjet za kajganu ili jaje na oko prvo treba zagrijati ulje na tavi i razbiti jaje te ga bez ljuske staviti da se peče naravno ne zaboravite sol

  • mala_srna 02.11.2016.

    sto je strpljenje?! kad peces jaje na oko cekas da ti namigne😉

  • MAX 2010 02.11.2016.

    To su savjeti za ove briljantne sponzoruše koje se liče i tumplaju žbuku po cijele dane pa neznaju ni jaje skuhati ??? Ili se "novinarke" isto čude ovim znanjima ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare