Vrijeme kuhanja treba prilagoditi ovisno o tome kakva jaja volite, no neka pravila se ne trebaju mijenjati bez obzira na to je li jaje "u meko" ili "utvrdo"
Kako savršeno skuhati jaje? Uz ove savjete uspjet ćete uvijek
Da bi savršeno skuhali jaje, važno je staviti ga u vodu tek kada ona zavrije. Nakon toga, smanjite jačinu vatre i pustite da se lagano kuha. Voda ne bi smjela bacati "jak ključ". Uz takvo kuhanje jaje će se spustiti na dno posude, piše Daily Mail. Kada ga stavite kuhati već u hladnu vodu, tada se ljuska teško guli.
Ako volite jaje u meko i radije ga jedete u ljusci, a ne oguljeno, namjestite sat na četiri minute.
Ako volite jaje čiji se bjelanjak već oblikovao, ali žutanjak je i dalje polutekući, namjestite sat na 6 minuta.
Osam minuta kuhajte ako želite jaje čvrstog bjelanjka i žutanjka koje je samo u sredini polutekuće, a ostatak je već čvrst.
Želite li tvrdo kuhano jaje, izvadite ga iz vode nakon 10-12 minuta.
Ako je žutanjak jajeta zelen na rubovima, to je znak da se previše kuhalo.