Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
81 komentara

Kako savršeno skuhati jaje? Uz ove savjete uspjet ćete uvijek

Vrijeme kuhanja treba prilagoditi ovisno o tome kakva jaja volite, no neka pravila se ne trebaju mijenjati bez obzira na to je li jaje "u meko" ili "utvrdo"

Foto: Dreamstime
81 komentara

Da bi savršeno skuhali jaje, važno je staviti ga u vodu tek kada ona zavrije. Nakon toga, smanjite jačinu vatre i pustite da se lagano kuha. Voda ne bi smjela bacati "jak ključ". Uz takvo kuhanje jaje će se spustiti na dno posude, piše Daily Mail. Kada ga stavite kuhati već u hladnu vodu, tada se ljuska teško guli. 

Ako volite jaje u meko i radije ga jedete u ljusci, a ne oguljeno, namjestite sat na četiri minute. 

Ako volite jaje čiji se bjelanjak već oblikovao, ali žutanjak je i dalje polutekući, namjestite sat na 6 minuta. 

Osam minuta kuhajte ako želite jaje čvrstog bjelanjka i žutanjka koje je samo u sredini polutekuće, a ostatak je već čvrst.

Želite li tvrdo kuhano jaje, izvadite ga iz vode nakon 10-12 minuta. 

Ako je žutanjak jajeta zelen na rubovima, to je znak da se previše kuhalo. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message