To je to što me zanima!

Kalikarpu dekorirajte samu ili napravite prekrasan aranžman

Kalikarpu je najbolje saditi u skupinama kako bi se osiguralo oprašivanje i veći broj plodova. Otporna je na niske temperature, pa se može uzgajati u svim našim krajevima
Vidi originalni članak

Ove jeseni mogli biste svoj prostor efektno naglasiti kalikarpom. U pitanju je biljka koja će se vizualno nametnuti svojim ljubičastim bobicama i time osigurati poseban dojam u prostoru. Izvorno je zapravo riječ o grmu koji je jednostavan za održavanje, a njegove dekorativne grančice postale su sve traženije kao ukras. Grane kalikarpe možete dekorirati samostalno, ali i uklopiti kao detalj u kakav cvjetni aranžman. 

POGLEDAJTE VIDEO: Studentica radi biljne terarije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kalikarpa spada u rod listopadnih grmova ljetne cvatnje, a prirodno stanište su joj šume u Kini. Uzgaja se zbog bogatstva privlačnih i upadljivih plodova. Početkom ljeta stvaraju se stotine sitnih zvjezdastih blijedoružičasto-ljubičastih cvjetova. Do početka jeseni cvjetove zamjenjuju nakupine ljubičastih bobica. Ti plodovi zadržavaju se na granama dugo nakon što otpadne lišće i time dolaze još više do izražaja.

Ova biljka najbolje uspijeva na sunčanome mjestu i u plodnom tlu. Podnosi i polusjenovita mjesta i sušna tla, ali s više vlažnosti bolje raste i ima više plodova. Cvjetovi i plodovi formiraju se na novim granama, pa je potrebno orezivanje krajem zime ili početkom proljeća.

Kalikarpu je najbolje saditi u skupinama kako bi se osiguralo oprašivanje i veći broj plodova. Otporna je na niske temperature, pa se može uzgajati u svim našim krajevima. Najbolje vrijeme za sadnju je u proljeće ili jesen

Idi na 24sata

Komentari 1

  • eho' 24.09.2022.

    Izgleda lijepo. Ali i otrovno..😳

Komentiraj...
Vidi sve komentare