To je to što me zanima!

Kave s aromama pogoršavaju simptome proljetne alergije

U razdoblju peludnih alergija, ljudi koji boluju od njih, osjetljiviji su na česte alergene poput nekih vrsta voća i povrća, ali i orašastih plodova koji su česti sastojci aroma
Vidi originalni članak

Oralni alergološki simptomi poput peckanja u grlu, svrbeža usnica ili nepca mogu biti i reakcija na proteine u svježem voću, nekim vrstama povrća, začinima i orašastim proizvodima, kojih može biti i u aromatiziranoj kavi. Okidači pogoršanja postojećih alergijskih simptoma su brojni, a uključuju jabuke, kruške, mrkve, bademe, lješnjak, višnje, breskve, šljive, celer i kivi, prenosi Fox News.

Olakotna činjenica je da se većina reakcija može izbjeći guljenjem ili kuhanjem voća, kako bi se izbjegli proteini koji se "ponašaju" kao alergeni, savjetuju liječnici. Osim na hranu, treba voditi brigu i o sastavu namirnica u aromatiziranim napicima poput kave ili capuccina s okusima, koji često sadrže orašaste plodove u prahu. Za vrijeme peludnih alergija, njih mogu potaknuti i alergeni na koje obično nismo osjetljivi, ističu stručnjaci za alergije.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare