To je to što me zanima!

Kenneth Battelle, frizer Marylin Monroe i Jackie O.: Čovjek koji je kosi dao mekoću i lepršavost

Biografija 'Kenneth: Čista elegancija', autora Giuseppea Longa, otkriva kako je jedan od najvažnijih frizera prošloga stoljeća oblikovao kose brojnih slavnih dama i uveo u modu frizure s manje lakiranja
Vidi originalni članak

- One su bile poput članica neke kraljevske obitelji, Marylin Monroe u Hollywoodu, a Jackie Kennedy u čitavom SAD-u. I obje je uređivao Kenneth Battelle - komentirao je Giuseppe Longo, autor hit biografije.

Knjiga govori o tome kako je Kenneth Battelle postao frizer zvijezdama, uključujući Judy Garland, Gloriju Vanderbilt, Lee Radziwill, princezu Margaret (tijekom posjeta New Yorku) te brojnim drugim damama.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je mala Erna (8), kći dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik, pokrenula eko liniju odjeće za lutkice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S Jackie je počeo raditi još kad je Kennedy bio senator.

- Jackie je bila lijepa djevojka čija je kosa bila dosta neposlušna. U početku je bila prekratka, slojevita i kovrčava, no predložio sam joj da je malo pusti – savjetovao je frizer Jackie, a nakon toga je slavna dama dobila i vlastite viklere, napravljene isključivo za nju.

ISTAKNITE OČI Make-up iza dioptrijskih okvira: Četiri pravila za lijepi izgled

- Kennethova je ideja bila i da joj pramen kose bude lagano pušten, kako bi joj ga suprug mogao zataknuti iza uha - kaže Longo.

Ta je gesta pred medijima, naravno, bila znak ljubavi i intimnosti para, što je javnost tada i voljela.

Osmislio je i frizuru Marylin Monroe te joj je radio velike kovrče i raskošne frizure, isticanjem njezinih slavnih plavih pramenova.

Iako je s njima radio godinama, nikad nije otkrivao detalje medijima ni prijateljima. Bio je jako diskretan, zvijezde su ga voljele i konstantno mu se vraćale.

ZA MEKE PUSE U hladnim danima usnama treba balzam: Donosimo top 10 super hidratantnih formula

- Sve je svoje klijente tretirao kao članove kraljevske obitelji. Poslao bi po njih crni Mercedes koji bi ih doveo u salon, a nakon toga vratio kući - izjavio je Longo.

U to vrijeme bilo je potpuno normalno koristiti mnogo laka za kosu, radi čega su frizure djelovale kao kacige.

- No, on je bio prvi koji je smanjio dozu laka za kosu za svoje klijentice, htio je da ih se kosa kreće u pokretu, jer je znao da je to najprirodnije i najljepše. Nije pratio trendove, smatrao je da kosu i frizuru mora prilagoditi osobnosti, umjesto da svi izgledaju slično – zaključio je autor biografije za People

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare