To je to što me zanima!

Klasičan sako kao ultimativna chic jakna za kraj vruće sezone

Mnogi od nas poželjeli su nešto hladnije dane i slojevito stiliziranje koje nam daje opravdanje za razne modne igre. U fokusu su gornji komadi koji imaju onu klasičnu crtu
Vidi originalni članak

Ove sezone sako je top jakna, nosimo ga na traperice, ali i večernje haljine. Ima svojevrsnu raznolikost, izašao je iz ureda i sada predvodi igru gornjih komada.

Nekada je sako bio dio odijela, no danas je on samostalna kreacija koja ima vlastitu nišu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svaki high-street brend ima posebne kolekcije namijenjene upravo sakou, pa ga vidimo i u dućanima koje vole teen cure.

Dok dame u ured nose karirane i pastelne, jednobojne, frajerice biraju sako od eko kože. Tu su i razne varijante kopčanja - iako nas ono dvostruko podsjeća na navy stil, ipak ulazi u brojne jesenske stilske sfere.

NE IZLAZI IZ MODE Jesen je u znaku trapera: Nose se šire hlače, ali i traper torbice

Jednostruko je često praktičnije, naročito ako volite nositi sako otkopčan. Ovdje je praktičnost dodatno naglašena krojem. Naime, komotna je moda toliko utjecajna da je i ovaj nekada uski kroj dobio široko izdanje.

SUPER IDEJA Pokazala kako svaku torbu s dugačkim remenom pretvoriti u ruksak - mnogi su se oduševili

Zato ništa ne steže, ispod idu i prsluk i košulja, ali i razne veste od tankog pletiva. Od boja ima svega, za romantičan dojam tu su blagi tonovi, za nešto ozbiljniji pobrinut će se tamni pigmenti. Dolje kombiniramo traperice i štikle, ali i tenisice.

OUTFIT DANA Lagana crvena vesta: Pletivo za najavu nove hladnije sezone

Moda novog doba voli razne eksperimente, pa i taj klasičan sako super izgleda na sportske modne dodatke. Čak ga neki dizajneri predlažu uz šiltericu - tu foru vole cure koje su otvorene prema street-style eksperimentima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Z a n a 26.09.2023.

    Ipak uski kroj s naglaskom na struk daje ljepšu figuru. 👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare