To je to što me zanima!

Kocke a la Schwarzwald - fina i osvježavajuća ljetna poslastica

Vjerojatno ne postoji čovjek koji bi odbio kocku ovog finog kolača u koji se, između ostalog, stavlja i malo rakije od trešanja - što mu daje posebnu aromu i sočnost
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 50 g brašna
  • 50 g škrobnog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 70 g oguljenih mljevenih badema
  • 100 g čokolade u prahu
  • 7 žlica trešnjevače
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 500 g trešanja
  • čokoladne mrvice

Priprema:

Korak 1: Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Pećnicu zagrijte na 180° C. Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte jaja, bademe i čokoladu u prahu. Pomiješajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo pa dodajte u smjesu.

Korak 2: Izlijte tijesto u kalup i pecite 30-40 minuta na drugoj donjoj prečki. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga vodoravno razrežite nožem. Deblji donji dio vratite u kalup i pokapajte trešnjevačom. Čvrsto istucite vrhnje s malo šećera.

Korak 3: Premažite biskvit slojem tučenog slatkog vrhnja, te po njemu rasporedite očišćene trešnje. Poklopite drugim dijelom biskvita, premažite ga samo tučenim slatkim vrhnjem i posipajte čokoladnim mrvicama.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • bubica_7 26.06.2016.

    ma mamicu vam vasu ,dosta vise ....nezelimse udebljat

  • Ines_ 25.06.2016.

    Super kolač.... Bilo bi dobro u receptu navesti i dimenzije kalupa. Ovo mi djeluje neka mala mjera.

  • montello 24.06.2016.

    mljaccccccccccccc

Komentiraj...
Vidi sve komentare