To je to što me zanima!

Kod anemije će vam pomoći uzimanje kombinacije željeza, folne kiseline i vitamina B12

Važno je imati na umu da je anemija simptom te da svakako treba proći detaljne pretrage da se utvrdi uzrok i djeluje na njega. Često nije dovoljno piti pripravke koji sadrže željezo jer ga bolest u podlozi i dalje 'krade'
Vidi originalni članak

Jedan od čestih uzroka manjka energije je i nisko željezo ili anemija. Dijagnosticira se na temelju smanjenog broja eritrocita, hemoglobina ili hematokrita u krvnoj slici, a ovisno o nedostacima razlikujemo više vrsta anemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najčešći uzrok mikrocitne anemije je nedostatak željeza u prehrani, smanjenje apsorpcije željeza iz probavnog trakta (ponekad kao posljedica operacije u probavnom traktu), povećana potreba za željezom (trudnoća, tijekom djetinjstva i u pubertetu), povećani gubitak željeza iz tijela (kod obilnih menstruacija u žena) ili krvarenja (iz probavnog trakta ili drugih organskih sustava).

SAVJETI LIJEČNICE Uzimate antibiotike? Evo što izbjegavati piti i jesti dok kura nije završena - i razlozi zašto

Važno je imati na umu da je anemija simptom te da svakako treba proći detaljne pretrage da se utvrdi uzrok i djeluje na njega. Često nije dovoljno piti pripravke koji sadrže željezo jer ga bolest u podlozi i dalje 'krade', no možete si pomoći pripravcima koji sadrže kombinaciju željeza, folne kiseline i vitamina B12.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • LoveGirl21 04.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju -> NU4.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare