To je to što me zanima!

Kod kuće napravila piletinu kao iz KFC-a, njen recept svi žele

Mlada direktorica marketinga prije sedam godina počela je kuhati, a tijekom iziolacije kod kuće osmislila je začine za pohanu piletinu kao iz KFC-a i u njihovom natječaju zaradila dobre ocjene
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Sir za pohanje dvaput se valja u krušnim mrvicama

Mlada direktorica marketinga u jednoj banci,  Ernestina Agyei (30) iz Londona, otkrila je na društvenim mrežama kako sama miješa brašno i začine za pileće batke koje potom prži u ulju, kako bi kod kuće spravila obrok sličan onome iz KFC-a dok je većina zalogajnica tog poznatog lanca zatvorena uslijed pandemije. Nakon što je objavila svoj recept, iz KFC-a su ga pohvalili, ocijenivši ga čistom devetkom u rasponu do 10. 

Poznati lanac ocjenjuje svoje kupce koji pokušavaju 'kopirati' njihova jela kod kuće, no strogo čuvaju tajnu 11 biljaka i začina koji se koriste u pripremi hrane u njihovim restoranima, za razliku od nekih drugih sličnih lanaca brze hrane. 

U razgovoru za Femail, Ernestina, kaže kako trenutno radi od kuće, no ne pada joj teško, jer i inače povremeno radi od doma. Trenutno je izolirana sa suprugom u njihovoj kući u Londonu, a posebno uživa u kuhanju, kojem se dok radi baš i ne stigne toliko posvetiti. Inače, počela je kuhati još prije sedam godina, i u međuvremenu je pokrenula i nekoliko internetskih tečajeva kuhanja, jer joj dobro ide.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kaže kako ju je mala pokušavala naučiti dok je bila mlada, ali to ju nije zanimalo. Tek kad je odselila, počelo ju je zanimati, pa se vikendom vraćala kući, da nauči ponešto od majke. 

- Ja sam fun KFC-a, rekla bih da mi je to jedan od najdražih lanaca brze prehrane i nedostaju mi neki njihovi proizvodi, zato sam ih stvorila sama - kaže Ernestina. Čini se da su se njeni recepti dopali mnogima, mnogi su u komentarima napisali da će isprobati recept.

MANJE POSLA Pohanje u pećnici: Masnoće je manje, a i ne pršće po kuhinji

- Recept koji uspijeva ... hvala! - kaže jedan od komentatora, a prenosi Daily Mail.

Ernestina je objavila i detaljni vodič za pripremu pilećih bataka kod kuće: 

Pomiješajte 1 šalicu brašna s jednom žlicom sljedeće mješavine:  morska sol, timijan, origano, češnjakova u prahu, mljeveni đumbir, crni papar, luk u prahu, mješavina crnog papra, crvene paprike i češnjaka te dvije žlice mljevene paprike. Zatim dodajte jednu žlicu aromata (mješavina začina koji se proizvode u Švicarskoj), malo zdrobljenog chilija i sve ostavite na stranu. 

Pomiješajte šalicu brašna s pola šalice zobenog mlijeka. Dodajte jedno jaje, pospite solju, paprom i dobro promiješajte. Dodajte pola naribanog muškatnog oraščića. 

HRSKAVI GUŠTI Orly metoda: Za pohanje treba bjelanjke istući u gusti snijeg

Piletinu uvaljajte u začine koje ste pripremili. Pospite ju običnim brašnom. Potom ju uvaljajte u tijesto i malo ocijedite. Potom opet uvaljajte u brašno i istresite višak, pa pržite u dubokom vrućem ulju oko 15 minuta.

Zanima vas ova tema? pročitajte onda i ovaj članak: Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta

POGLEDAJTE VIDEO Vlado Kalember: #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 26.04.2020.

    Ukoliko volite raditi junk food ,a nedostaje vam ideja,predlazem vam super Food aplikaciju koju sam skinula s Huawei AppGallery-a.

  • matalan 26.04.2020.

    zamisli ti kuharice sa 30 vrečica začina u špajzi..još je jedino afričku šljivu i always bugačicu zaboravila..

  • ervin48 25.04.2020.

    Hmm fora

Komentiraj...
Vidi sve komentare