Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Kod kuće napravila piletinu kao iz KFC-a, njen recept svi žele

Kod kuće napravila piletinu kao iz KFC-a, njen recept svi žele
1

Mlada direktorica marketinga prije sedam godina počela je kuhati, a tijekom iziolacije kod kuće osmislila je začine za pohanu piletinu kao iz KFC-a i u njihovom natječaju zaradila dobre ocjene

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Sir za pohanje dvaput se valja u krušnim mrvicama

Mlada direktorica marketinga u jednoj banci,  Ernestina Agyei (30) iz Londona, otkrila je na društvenim mrežama kako sama miješa brašno i začine za pileće batke koje potom prži u ulju, kako bi kod kuće spravila obrok sličan onome iz KFC-a dok je većina zalogajnica tog poznatog lanca zatvorena uslijed pandemije. Nakon što je objavila svoj recept, iz KFC-a su ga pohvalili, ocijenivši ga čistom devetkom u rasponu do 10. 

Poznati lanac ocjenjuje svoje kupce koji pokušavaju 'kopirati' njihova jela kod kuće, no strogo čuvaju tajnu 11 biljaka i začina koji se koriste u pripremi hrane u njihovim restoranima, za razliku od nekih drugih sličnih lanaca brze hrane. 

U razgovoru za Femail, Ernestina, kaže kako trenutno radi od kuće, no ne pada joj teško, jer i inače povremeno radi od doma. Trenutno je izolirana sa suprugom u njihovoj kući u Londonu, a posebno uživa u kuhanju, kojem se dok radi baš i ne stigne toliko posvetiti. Inače, počela je kuhati još prije sedam godina, i u međuvremenu je pokrenula i nekoliko internetskih tečajeva kuhanja, jer joj dobro ide.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:19

Kaže kako ju je mala pokušavala naučiti dok je bila mlada, ali to ju nije zanimalo. Tek kad je odselila, počelo ju je zanimati, pa se vikendom vraćala kući, da nauči ponešto od majke. 

- Ja sam fun KFC-a, rekla bih da mi je to jedan od najdražih lanaca brze prehrane i nedostaju mi neki njihovi proizvodi, zato sam ih stvorila sama - kaže Ernestina. Čini se da su se njeni recepti dopali mnogima, mnogi su u komentarima napisali da će isprobati recept.

Pohanje u pećnici: Masnoće je manje, a i ne pršće po kuhinji
Pohanje u pećnici: Masnoće je manje, a i ne pršće po kuhinji

- Recept koji uspijeva ... hvala! - kaže jedan od komentatora, a prenosi Daily Mail.

Ernestina je objavila i detaljni vodič za pripremu pilećih bataka kod kuće: 

Pomiješajte 1 šalicu brašna s jednom žlicom sljedeće mješavine:  morska sol, timijan, origano, češnjakova u prahu, mljeveni đumbir, crni papar, luk u prahu, mješavina crnog papra, crvene paprike i češnjaka te dvije žlice mljevene paprike. Zatim dodajte jednu žlicu aromata (mješavina začina koji se proizvode u Švicarskoj), malo zdrobljenog chilija i sve ostavite na stranu. 

Pomiješajte šalicu brašna s pola šalice zobenog mlijeka. Dodajte jedno jaje, pospite solju, paprom i dobro promiješajte. Dodajte pola naribanog muškatnog oraščića. 

Orly metoda: Za pohanje treba bjelanjke istući u gusti snijeg
Orly metoda: Za pohanje treba bjelanjke istući u gusti snijeg

Piletinu uvaljajte u začine koje ste pripremili. Pospite ju običnim brašnom. Potom ju uvaljajte u tijesto i malo ocijedite. Potom opet uvaljajte u brašno i istresite višak, pa pržite u dubokom vrućem ulju oko 15 minuta.

Zanima vas ova tema? pročitajte onda i ovaj članak: Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta

POGLEDAJTE VIDEO Vlado Kalember: #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:53
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa