To je to što me zanima!

Kod upale sinusa pomaže i jabučni ocat, evo što napraviti

Postoji više vrsta inhalacije koje pomažu kod bolnih sinusa. Tijekom inhalacije vlaže se dišni putevi pa se time i smanjuju simptomi bolesti. Isto tako, vlaženje iziritirane sluznice smanjit će peckanje u nosu
Vidi originalni članak

Ako se koristi inhalator, maska mora biti čvrsto pričvršćena na lice, a onaj tko se inhalira treba biti u uspravnom položaju. Ako se koristi inhaliranje vrućom vodom, treba se paziti opeklina te se ne smije koristiti prevruća para jer će dovesti do opekline sluznice dišnih putova.

POGLEDAJTE VIDEO o jabučnom octu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U vodu za inhalaciju može se staviti morska sol, čaj od kamilice, kadulje i eteričnih ulja.

Jednostavan recept otopine za inhaliranje je rastapanje 10 grama soli u 100 mililitara prokuhane vode.

LAKŠE JE NEGO MISLITE Parfemi iz kućne radinosti: Romantičan miris postići ćete uljima limete, ruže i vetivera

Druga vrsta otopine priprema se tako da u četiri decilitra kipuće prokuhane vode stavite pola režnja češnjaka, dvije kapi eteričnog ulja čajevca i 3 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. U vodenu paru također možete dodati i po dvije-tri kapi ulja majčine dušice, ružmarina i lavande.

Sinuse je odlično inhalirati eteričnim uljima eukaliptusa globulusa, ravensare, paprene metvice, kajeputa i/ili čajevca.

Zagrijte pola litre vode do vrenja i maknite s vatre. Dodajte kap eteričnog ulja i udišite minutu. Ponovno dodajte kap ulja i inhalirajte se još minutu. Nastavite dok ne ukapate od pet do sedam kapi. Postupak ponavljajte od dva do tri puta.

'NE MOGU ŽIVJETI BEZ TOGA' Meghan otkrila što baš uvijek ima u torbici i zašto - radi se o proizvodu koji stoji 20-ak kuna

Osim inhalacije, za probleme sa sinusima može biti odlična i domaća pileća juha jer ona posjeduje blaga svojstva antibiotika pa zato ublažuje simptome bolesti.

Jedan od najboljih saveznika u borbi s upalom sinusa je i jabučni ocat, a može se koristiti i prije nego što infekcija nastupi. Najčešće se miješaju dvije čajne žličice jabučnog octa s dva decilitra vode i pije natašte, no u slučajevima teže infekcije napitak se može piti čak i nekoliko puta na dan.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_140370 07.01.2023.

    Svakodnevni hladni tuš i nema više problema sa sinusima

Komentiraj...
Vidi sve komentare