Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Meghan otkrila što baš uvijek ima u torbici i zašto - radi se o proizvodu koji stoji 20-ak kuna

Meghan otkrila što baš uvijek ima u torbici i zašto - radi se o proizvodu koji stoji 20-ak kuna

Otkrila je i svoj trik za mirisnu odjeću tijekom putovanja. Također, pričala je i o tome kako nanosi šminku - puder ne nanosi na cijelo lice, već samo dijelove na kojima želi prikriti neki nedostatak

VIDEO

Jedina stvar bez koje ne mogu živjeti je mala bočica s uljem čajevca. To nije najglamuroznija stvar na svijetu, ali ako se porežete, ugrize vas komarac ili vam izbije prištić, bez obzira o čemu se radi, to je moj mali lijek za sve. Jeftin je, a dovoljno malen da ga nosim sa sobom cijelo vrijeme, posebno kad putujem, rekla je Meghan Markle (41).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Meghan Markle 01:19

I Meghan je shvatila, kao i mnogi drugi, ono što ljudi znaju već stotinama godina - da se najbolji pripravci za ljepotu i zdravlje nalaze u prirodi. 

Ulje čajevca je odlično za ublažavanje infekcija na koži, jer posjeduje antibakterijska i antifungalna svojstva.

- Kada se koristi lokalno, ulje čajevca općenito je sigurno i moglo bi biti korisno u liječenju akni i drugih površinskih infekcija kože. Vjeruje se da posjeduje antibakterijska svojstva. Ulje čajevca obično se upotrebljava za liječenje akni, atletskog stopala, gljivica noktiju i kod uboda insekata. Ono je dostupno kao ulje, ali se nalazi i u mnogim proizvodima za kožu koji se prodaju bez recepta, uključujući sapune i losione. Ulje čajevca ne smije se uzimati oralno. Ako se proguta, može izazvati ozbiljne simptome jer je otrovno - objasnili su u Klinici Mayo.

Otkrila je i kako održava odjeću mirisnom

Meghan je jednom prilikom otkrila i svoj trik za mirisnu odjeću tijekom putovanja. Rekla je da u kofer, među slojeve odjeće, poslaže mirisne maramice predviđene za sušilicu rublja. Kad na odredištu izvadi odjeću, ona divno miriše kao da je tek oprana.  

Meghan Markle otkrila detalje svoga podrijetla: 'To je sjajno'
Meghan Markle otkrila detalje svoga podrijetla: 'To je sjajno'

Također, pričala je i o tome kako nanosi šminku pa je rekla da voli lagane tekuće pudere koje ne nanosi na cijelo lice, već samo dijelove na kojima želi prikriti neki nedostatak. Voli, kaže, da joj se uvijek pjegice dobro vide jer joj one daju osobnost.

Još neki njezini savjeti za ljepotu i zdravlje

'Dobro se naspavajte'

Meghan Markle i princ Harry trude se spavati dovoljno kako bi iskoristili sve blagodati dobrog sna, a nije velika tajna da je to jedan od ključnih faktora ljepote lica i tijela.

Spavanje u trajanju od osam sati jača imunološki sustav, doprinosi dobrom raspoloženju i pomaže vam da dođete u bolju formu. Meghan zato pridaje veliku važnost kvaliteti sna.

'Osigurajte si dovoljno hidratacije'

Kako bi njezino tijelo optimalno funkcioniralo, Meghan pazi da pije dovoljno vode i ostane hidratizirana tijekom cijelog dana. S ovom odličnom navikom kreće ujutro čim se probudi - odmah popije čašu tople vode s limunom. 

Meghan je, također, velika ljubiteljica prirodnih sokova, posebno onih zelenih, jer joj, kaže, daju trenutni poticaj. Ujutro zna napraviti energetski napitak od jabuke, kelja, špinata, limuna i đumbira koji potom pijucka tijekom cijelog dana.

'Ostanite aktivni'

Kako bi ostala u dobroj formi, Meghan nekoliko puta tjedno odlazi na treninge. Kaže da je vrlo redovita u tome i svaku vježbu shvaća vrlo ozbiljno, no priznaje kako se i njoj ponekad zna dogoditi da trening mora skratiti ili čak preskočiti. 

- Ako nemam vremena za dugi trening, uzmem psa i umjesto na trening, odem na trčanje. Ne brinem vježbanjem o sebi samo iz estetskih razloga, već i kako bih se osjećala dobro. Biti aktivan moja je glavna motivacija - rekla je Meghan, a prenio Vogue.

Redovita tjelesna aktivnost, osim što odlično utječe na ljepotu duha i tijela, dobra je prevencija mnogim bolestima. 

Ulje palmarosa opušta, a onaj od cedrova pokreće cirkulaciju
Ulje palmarosa opušta, a onaj od cedrova pokreće cirkulaciju

'Vježbajte ujutro - obavezno'

Prema Meghan, važno je učiniti sport dijelom svoje rutine, a važno je naučiti i cijeniti trenutak. Kako bi bila sigurna da neće propustiti vježbanje, s tom aktivnošću obično započinje rano ujutro.

Jedan od najdražih sportova joj je, kaže, trčanje, kojim se bavi nekoliko puta tjedno. Ovisno o broju prijeđenih kilometara, Meghan prilagođava ostatak svoje sportske rutine u danu, kako bi pronašla pravu ravnotežu koja joj odgovara.

'Pokušajte s meditacijom i jogom'

Priznaje kako je joga i meditacija nisu privlačili dok je bila mlađa, no danas je vjerna sljedbenica ovih aktivnosti. I joga i meditacija joj, kaže, pomažu u ublažavanju stresa, a osim što se tako može kvalitetno opustiti, pomažu joj i u pravilnijem držanju tijela.

'Usvojite prehranu 80/20'

To zapravo nije dijeta već promjena životnih navika vezanih za prehranu - 80 posto vremena jedete zdravo, a 20 posto vremena si priuštite neko omiljeno jelo, kolač, piće... 

Prije nego što je pronašla savršenu hranu baš za sebe, Meghan je testirala nekoliko vrsta prehrane i režim nalik 80/20 joj se učinio savršenim rješenjem. 

- Pokušavam jesti vegansku hranu tijekom tjedna, ali dopuštam si veću fleksibilnost u onome što pojedem tijekom vikenda - rekla je.

Uz to, priznaje kako daje prednost hrani koja njezinoj koži osigurava sjaj, poput avokada i mrkve, te onoj od koje kvalitetnije spava, hrani koja dobro utječe na probavu i daje joj energiju tijekom dana.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa