To je to što me zanima!

Kokosovo ulje za lice: Dubinska hidratacija i prepoznatljiv miris

Mnogi ističu kako je ovo ulje, koje nas mirisom vodi na egzotične plaže, odlično za njegu kože jer sadrži niz sastojaka za mekoću i elastičnost kože lica. Možemo ga koristiti svakodnevno
Vidi originalni članak

Kokosovo ulje se ekstrahira iz mesa zrelih plodova kokosa, koji se nalaze na specijaliziranim palmama. Za upotrebu u njezi kože  preporučuje se nerafinirano, djevičansko ili ekstra djevičansko, hladno prešano kokosovo ulje, ističe liječnica Suzanne Friedler iz New Yorka.

Dakle, jasno je da je riječ o proizvodu koji mora biti prirodan i proizveden na poseban način, stoga treba pripaziti iz kojeg izvora ga nabavljate.

POGLEDAJTE VIDEO: Zdenka Mihelj o dnevnim i noćnim kremama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedna od glavnih uloga koje kokosovo ulje može odigrati u svakodnevnoj rutini njege kože, bez obzira na dob, je dubinska hidratacija.

Paše svim tipovima kože lica te se može kombinirati s drugim prirodnim proizvodima kao što su kreme sa shea maslacem, aloe verom i slično.

ESTETIČARI KAŽU Trend u oblikovanju lica: Sada su hit injekcije za donju čeljust

Kokosovo je ulje bogato masnim kiselinama, prije svega tu je laurinska kiselina koja ima izvrsne antibakterijske i antimikrobne sposobnosti. Tu je i linolna kiselina, također poznata po hidratizirajućim svojstvima. 

Emolijentna svojstva kokosovog ulja mogu biti korisna za popravljanje zaštitne funkcije kože, što je vrlo zahvalno ako imate suhu, osjetljivu kožu ili atopijski dermatitis.

NAGLASITE OČI Trik koji koristi Adelein vizažist: Kreativno kombinirajte sjenila

Osim što je super hidratantno, kokosovo ulje ima sposobnost da djeluje kao zaštitni sloj koji se nalazi na vrhu kože i zadržava vlagu, a također sprječava transepidermalni gubitak vode (kad vlaga prolazi kroz kožu i isparava u zrak).

Liječnica ističe korištenje formula s uljem kokosa nakon crvenila od UV zračenja i slično, piše Eating well.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.11.2021.

    Obožavam miris kokosa

Komentiraj...
Vidi sve komentare