Lifestyle

Komentari 1

Kokosovo ulje za lice: Dubinska hidratacija i prepoznatljiv miris

Kokosovo ulje za lice: Dubinska hidratacija i prepoznatljiv miris

Mnogi ističu kako je ovo ulje, koje nas mirisom vodi na egzotične plaže, odlično za njegu kože jer sadrži niz sastojaka za mekoću i elastičnost kože lica. Možemo ga koristiti svakodnevno

Kokosovo ulje se ekstrahira iz mesa zrelih plodova kokosa, koji se nalaze na specijaliziranim palmama. Za upotrebu u njezi kože  preporučuje se nerafinirano, djevičansko ili ekstra djevičansko, hladno prešano kokosovo ulje, ističe liječnica Suzanne Friedler iz New Yorka.

Fotolia

Dakle, jasno je da je riječ o proizvodu koji mora biti prirodan i proizveden na poseban način, stoga treba pripaziti iz kojeg izvora ga nabavljate.

POGLEDAJTE VIDEO: Zdenka Mihelj o dnevnim i noćnim kremama

Jedna od glavnih uloga koje kokosovo ulje može odigrati u svakodnevnoj rutini njege kože, bez obzira na dob, je dubinska hidratacija.

Paše svim tipovima kože lica te se može kombinirati s drugim prirodnim proizvodima kao što su kreme sa shea maslacem, aloe verom i slično.

Kokosovo je ulje bogato masnim kiselinama, prije svega tu je laurinska kiselina koja ima izvrsne antibakterijske i antimikrobne sposobnosti. Tu je i linolna kiselina, također poznata po hidratizirajućim svojstvima. 

Emolijentna svojstva kokosovog ulja mogu biti korisna za popravljanje zaštitne funkcije kože, što je vrlo zahvalno ako imate suhu, osjetljivu kožu ili atopijski dermatitis.

Osim što je super hidratantno, kokosovo ulje ima sposobnost da djeluje kao zaštitni sloj koji se nalazi na vrhu kože i zadržava vlagu, a također sprječava transepidermalni gubitak vode (kad vlaga prolazi kroz kožu i isparava u zrak).

Liječnica ističe korištenje formula s uljem kokosa nakon crvenila od UV zračenja i slično, piše Eating well.

Najčitaniji članci