To je to što me zanima!

Kokosovo ulje za strije, med za akne, a bjelanjak protiv bora

Grožđe je bogato vitaminom C koji potiče proizvodnju kolagena i smanjuje bore, zobena kaša smanjuje upale koje uzrokuju akne, a krumpir ublažava podočnjake
Vidi originalni članak

Alergije, stres, pušenje, alkohol, začepljen nos i predugo izlaganje suncu faktori su odgovorni za razvoj podočnjaka. Ipak, u nekim slučajevima, podočnjaci su nasljedni. Kako biste ih se riješili, pokušajte sa sljedećim tehnikama:

  • Naribajte krastavac i procijedite. Tim sokom namažite tamne krugove oko očiju. Pustite da djeluje 15 minuta pa isperite mlakom vodom. 
  • I krumpir ublažava podočnjake. Naribajte krumpir i krastavac, procijedite te taj sok nanesite na područje oko očiju. Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom. 
  • Pomiješajte limunov sok i sok krastavaca u istom omjeru te nanesite na kritične točke. Pustite da djeluje oko 15 minuta. Isperite. 

Ako su vaši podočnjaci posljedica alergije, pijte čaj od kopriva koji ih može ublažiti, a koži će pružiti dovoljnu količinu silicijeva dioksida. Koža će biti zdravija i zategnutija, piše Fox News

Strije

Strije se javljaju uslijed rastezanja kože, zbog visine ili težine. No mogu nastati i zbog prečeste upotrebe krema na bazi kortizona koja uzrokuju stanjivanje kože i pucanje kolagena. Najčešće su na trbuhu, bedrima, bokovima i grudima.  

Možete ih se riješiti na prirodni način, a najučinkovitija je svakodnevna masaža kritičnih točaka tamanu uljem poznatim i kao uljem kalofila. Ono potiče proizvodnju kolagena i obnavlja kožu. 

Strije smanjuje i masaža shea maslacom i kokosovim uljem. Mogu se koristiti posebno ili u kombinaciji. No tada morate biti sigurni da ste kupili dobro ulje. Kao i sva esencijalna ulja, kupujte ih u ovlaštenim trgovinama. Osim toga, prirodni dodaci prehrani na bazi sjemenki crnog grožđa također će pomoći u smanjivanju neželjenih strija. Oko 150 miligrama svaki dan potaknut će proizvodnju kolagena i smanjiti tragove na koži. 

Bore

Bore se pojavljuju zato što se koža zbog starenja više ne obnavlja u potpunosti. Što smo stariji to se razina kolagena i elastina zaduženih za mladolik izgled kože smanjuje, zbog čega bore i nastaju, potvrdilo je istraživanje Sveučilišta Cornell. 

Prilikom kupanja koristite mrežicu jer potiče cirkulaciju i uklanja mrtve stanice kože. Bore se smanjuju zato što je koža dobro prokrvljena.

Kućni pripravci protiv bora

  • Jaja su odlična u borbi protiv bora, osobito bjelanjak. Izdvojite bjelanjak od žutanjka i razmutite ga, a potom nanesite na lice. Ostavite da djeluje oko 20 minuta i potom isperite toplom vodom. 
  • U posudu stavite nekoliko bobica grožđa i lagano ih izgnječite. Nakon toga ih nanesite na kritične točke i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom. Grožđe je bogato vitaminom C koji potiče proizvodnju kolagena i učvršćuje kožu.
  • Pomiješajte pola kvasca i dodajte malo toplog mlijeka tek toliko da dobijete čvrstu smjesu koju nanesete na lice. Pustite da maska djeluje oko 20 minuta, a potom isperite vodom. Maska će zategnuti lice, a kožu obogatiti vitaminom B koji pomaže u zadržavanju vlage. 
  • Napravite čaj od kamilice i pustite da se ohladi. Nakon toga jastučićima vate nanesite čaj na kritične točke i pustite da stoji 15 minuta. Isperite mlakom vodom. Kamilica je bogata alfa bisabololom koji privlači vlagu i hrani kožu.
  • Piling maca prahom smanjuje bore jačajući vlakna koja povezuju slojeve kože. Možete ga koristiti svaki dan. 

Akne

Akne mogu ostaviti ožiljke na licu, a da biste to spriječili koristite tamanu ulje koje djeluje antibakterijski, smanjuje ožiljke i zacjeljuje kožu. 

Kožu najprije treba dobro očistiti od mrtvih stanica kože i prljavštine, a potom tri puta na dan mazati uljem čajevca ili nevenom koji imaju antibakterijsko djelovanje. 

  • U posudu stavite žličicu cimeta i tri žličice meda te pomiješajte. Dobivenu smjesu nanesite na lice i pustite da djeluje oko 15 minuta pa isperite. Med djeluje antibakterijski i pomaže u hidrataciji kože. 
  • Pomiješajte jednu šalicu zobene kaše sa šalicom kipuće vode. Pustite da se smjesa ohladi i potom je nanesite na lice i ostavite da djeluje oko pet minuta. Zobena kaša smanjuje crvenilo i upale koje uzrokuju akne. 
Idi na 24sata

Komentari 12

  • Kety10 21.09.2012.

    A da li nam možete nešto savjetovani PROTIV strija i akni ?????

  • ivy79 20.09.2012.

    Grožđe sadrži vrlo malo vitamina C, pa ga radije zamijenite narančom.

  • Firefox_1 20.09.2012.

    Najbolji lijek za akne je sex, ma za sve je sex...puno sexa dnavno i svi problemi i svaka bol nestaje :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare