To je to što me zanima!

Kolač s jabukama i pjenom od bjelanjaka - za prste polizati

Ovaj jednostavni kolač brzo je gotov, a obožavat će ga svi - od najmanjih do najstarijih. Iskoristite sezonu jabuka i uživajte u prefinim slasticama od ovog voća
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • naribana korica 1∕2 naranče
  • žumanjak
  • 2 žlice vrhnja
  • nadjev: 3 dl vode, 3-4 jabuke, 180 g šećera, žličica cimeta, 3 žlice kukuruznog brašna, 2 jaja

Korak 1: Prosijte brašno u zdjelu, dodajte rashlađeni maslac narezan na komadiće i utrljajte ga vrhovima prstiju u brašno, dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte šećer, sitno naribanu limunovu koricu, žumanjak i vrhnje. Zamotajte tijesto u foliju i stavite u hladnjak na pola sata. 

Korak 2: Četvrtasti kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i njime obložite dno i stranice kalupa. Vilicom izbodite tijesto i pecite oko 10 minuta na 180°C. Izmiješajte kukuruzno brašno s malo vode. Stavite ostatak vode u lonac, dodajte oguljene komade jabuka, cimet, te smjesu od kukuruznog brašna.

Korak 3: Miješajte na laganoj vatri dok ne zavrije, te kuhajte još minutu. Malo ohladite, umiješajte 5 žlica šećera i žumanjke. Ulijte na pečeno tijesto u kalupu, te pecite još 10 minuta na 150 °C. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte postepeno ostatak šećera i glatki snijeg nanesite na kolač. Zapecite još 5 minuta dok snijeg ne dobije zlatno smeđu boju.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Judita👥 19.09.2016.

    ja sad jedem pitu od jabuka heh

  • PATRICIA 17.09.2016.

    Kolac je odlican,samo umjesto bjelanjka stavim slag.

  • Anakin 17.09.2016.

    Ovaj kolač je toliko dobar da čak nešto i raste iz njega .

Komentiraj...
Vidi sve komentare