To je to što me zanima!

Koliko stoji pivo u 75 gradova: Usporedili su i naš Dubrovnik

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najjeftinije pivo pije se u Krakowu, a najskuplja u Genevi. U Hong Kongu se za cijenu jedne u kafiću može kupiti osam u trgovini. Najveći pivopije su u Budimpešti
Vidi originalni članak

Najjeftinije pivo pije se u Krakowu, a najskuplje u Genevi kada se u obzir uzme prosječna cijena u supermarketima i kafićima. GoEuro je uspoređivao koliko stoje boce piva od 0,33 dcl u 75 gradova širom svijeta. Izračunali su prosječnu cijenu za pet najpopularnijih stranih piva i nekoliko domaćih i to u supermarketima te barovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najviše piva po stanovniku popije se u Budimpešti, čak 133 litara godišnje, a najmanje u Kairu, tek 4 litre. U Helsinkiju se najviše novca potroši na pivo, oko 19.600 kuna godišnje , a najmanje u Kairu, svega oko 170 kuna.

Od hrvatskih gradova izabrali su Dubrovnik gdje je prosječna cijena piva u supermarketu oko 7,5 kuna, a u kafićima oko 28 kuna. Tamo se po glavi stanovnika godišnje popije 90 litara, a potroši oko 5000 kuna.

U Srbiji se pije jeftinije. Cijena u supermarketima u Beogradu je oko četiri kune, a u kafićima oko 23. Tamo godišnje popiju 119 litara i potroše oko 4800 kuna.

U Frankfurtu ćete u supermarketu potrošiti na pivo oko 5,6 kuna, a u kafiću 38 kuna. Osvježiti se u kafiću u Hong Kongu nije najbolja ideja jer pivo stoji skoro 80 kuna , bolje je prošetati do supermarketa i platiti ju oko 10 kuna. Tamošnji stanovnik  godišnje popije samo 16 litara piva.

Pogledajte kako su prošli ostali gradovi na portalu GoEuro .


Idi na 24sata

Komentari 95

  • Ilija Lopar 02.07.2015.

    prvo je trebalo usporediti godisnju zaradu place po zemljama a onda koliko gdje kosta pivo

  • ubi.se.od.posla 01.07.2015.

    kakve sise

  • BMKZS 01.07.2015.

    ne pijem iz boce, hvala!:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare