To je to što me zanima!

Koliko traje maskara, a koliko britvica otkrijte u infografici

Spužvice za pranje tijela treba baciti nakon tri do četiri tjedna korištenja, britvice nakon pet tjedana, a maskaru i kreme s benzoil peroksidoma nakon tri mjeseca
Vidi originalni članak

Makeup proizvodi nakon što im istekne rok trajanja mogu izgubiti pigmente i svoja svojstva, poprimiti neugodan miris, ali i prouzročiti neugodne infekcije na koži ili očima, upozoravaju dermatolozi. Velik broj žena ne provjerava rok trajanja otisnut na pakiranju, a najčešće se maskara, sjenilo i tekući puder koriste duže nego što bi trebali.

Osim kozmetike, higijenski proizvodi također imaju svoj vijek trajanja, pa tako spužve za pranje tijela treba baciti nakon tri do četiri tjedna korištenja, britvicu nakon pet, a kreme za akne koje sadrže benzoil peroksid nakon tri mjeseca, piše Huffington Post.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • muskarac 04.04.2014.

    ko vodi racuna o cistoci i higijeni i drzi sminku urednom nema se cega bojat... naravno nije bas normalno imat puder 5god i ocekivat da funcionira na faci ali do god. ipo svakako moze, znam iz svoh iskustva... rumenila, sjenila, ruz, definitivno mogu trajat vise od 2 god, imam jedan lak za nokte sigurno nekig 6 god, lakira skoro pa isto ka od prvog dana, samo je malo gusci, opet ponavljam CISTOCA

  • rođina skvo 03.04.2014.

    Kaj stvarno,se treba bacat posle isteka roka,ja niš ne bacam dok ne potrošim:-))))))

  • Skelter 03.04.2014.

    Kako je dokazano da ljudi u prosjeku peru zube tri puta tjedno, ne čudi me da se šminka koristi i do tri puta duže nego što je to preporučeno. Nema tu baš neke higijenske navike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare