To je to što me zanima!

Koliko više je previše? Iznad polovice bedara je "droljasto"

Haljina Chrissy Teigen koja joj je slučajno otkrila previše još je jedan primjer koliko izazovne haljine mogu biti opasne. Dvije modne urednice otkrivaju koji izrezi su najbolji i do kud trebaju sezati
Vidi originalni članak

Nakon što je manekenka Chrissy Teigen jučer doživjela golemu neugodu jer joj se haljina pomaknula i otkrila puno više nego što je trebala, ponovno se pokreće rasprava koliko više je previše. Samoj Chrissy je očito bilo izrazito neugodno, a stilisti upravo zbog ovakvih situacija ne savjetuju takve haljine. 

Stilistica slavnih Naomi Isted smatra da je opasno nositi takve haljine jer sve može poći po krivu i tada je šteta nepopravljiva.

No haljine koje više otkrivaju nego pokrivaju se i dalje masovno nose na crvenim tepisima. Ipak, postoje određena pravila koja ne bi trebalo kršiti. Ove haljine trebale bi isticati ono najbolje što imate, a ne isključivo otkrivati što je više moguće.

Za Daily Mail dvije modne urednice Dinah van Tulleken i Karen Kay iznijele su svoje mišljenje gdje je granica dobrog ukusa. 

Kod proreza na obje noge, dobro je da on seže do pola bedra, a ne skroz do prepona. Tako kada hodate nećete otkriti obje noge u potpunosti već ćete pokazati dobre noge, i to sasvim dovoljno. Uz to, ovdje je mogućnost "flešanja" gaćica ili još gore, ako ih ne nosite, bitno smanjena, tj. gotovo nemoguća. 
Rosie Huntington-Whiteley pokazala je koja je granica dobrog ukusa i prorezi sežu mrvicu iznad sredine potkoljenice.

Prorez straga i po sredini trebao bi sezati do razine koljena maksimalno. Omogućit će vam da hodate neometano, a neće otkriti previše. 

Prorez s jedne strane - bitan je ukupan dojam haljine, smatraju modne urednice. Ako je haljina lepršava i predimenzionirana i leprša previše ni ta istaknuta noga vjerojatno neće dobro izgledati. Bitno je da s ovakvim prorezom pokažete najbolje od sebe, a ne da pretjerate. Također, važno je i da haljina ne leprša previše kako vam slučajno ne bi otkrila ni zadnjicu ni prednjicu. 
Dobar primjer manekenke Lily Donaldson:

Zip haljine koje se kopčaju straga - odvažne su i ostavljaju upečatljiv dojam. No ujedno su i jako riskantne jer odjednom mogu skliznuti s vas. Bolje ih je birati u neutralnim tonovima poput crne, kremaste ili kaki. U njoj istaknite ili noge ili dekolte, ali bolje je da ne ističete sve odjednom jer je to onda previše. 

Malo pomaknut prorez na nozi s prednje strane - može dosezati skroz do prepona ili malo niže do sredine bedara. Granica dobrog ukusa staje upravo tu - negdje na sredini bedra. 

U slučaju Susan Sarandon - prorez je prešao granice dobrog ukusa. 

Vojvotkinja od Cambridgea zna gdje su granice. 

Prorez s prednje strane i po sredini trebao bi završavati kao i ovaj prijašnji - negdje na sredini natkoljenice. Seže li on do granica vaših gaćica riskirate nezgodu. 

Haljina Kate Hudson nije najbolji primjer pogotovo jer ističe i dekolte i noge. Visok rizik od nezgoda - smatraju urednice. 

Kada su u pitanju zip haljine koje se kopčaju straga - valja imati na umu da je ta haljina sama po sebi dovoljno istaknuta. Zato joj ne treba ni puno nakita niti upečatljive cipele - salonke u boji kože bit će i više nego dovoljne. Ali pazite na zip i otvorite ga samo malo jer bi se on mogao pomicati pa je bolje osigurati se. 

Pravilo iznad 50-e godine - prorezi odmah iznad koljena sasvim su dovoljni, slažu se urednice. Tako ćete pokazati da ste smjeli i odvažni, a izgledat ćete odlično. 

Ekstremni izrezi uvijek su katastrofa, pogotovo oni do pupka, složne su urednice. 

Idi na 24sata

Komentari 131

  • blanjalica 23.11.2016.

    A što bi ta na štajgi imala posla :D

  • Blues anđelica 23.11.2016.

    Neke od ovih haljina nisu čak niti izazovne, jer dotične bi izgledale puno zgodnije i izazovnije elegantno obučene... ili gole - ako već ničim drugim ne mogu privući pažnju...pa da ih odmah razvrstamo...

  • MOC JE U ZNANJU 23.11.2016.

    Prva i zadnja haljina na fotkama baš su bez ukusa . Još izazivaju suprotan efekat i nisu sexi . Telo se nudi na tacni , a dame izgledaju kao seksualni objekti .

Komentiraj...
Vidi sve komentare