To je to što me zanima!

Kombinacija za užitak - spoj rastopljene čokolade i banana

Limunov sok spriječit će da banane u kolačima posmeđe, ali i pojačati njihov okus. Ove dvije namirnice uvijek su sladak zalogaj koji se priprema na puno načina
Vidi originalni članak

Slasna kombinacija banana i čokolada recept je za fine torte i kolače, ali i deserte za pripremu kojih je dovoljno samo nekoliko minuta. Tako možete prepržiti banane na malo maslaca (ne morate dodavati šećer zato što su dovoljno slatke), a zatim ih preliti rastopljenom čokoladom. Ili još jednostavnije - ispecite banane u pećnici te nekoliko minuta prije kraja pečenja pospite naribanom čokoladom. Želite li da ostanu žute, uvijek ih najprije nakapajte limunovim sokom. To će dodatno istaknuti njihov okus.

Mačje oči

SASTOJCI za biskvit: 5 jaja, 5 žlica šećera, 1/2 praška za pecivo, žlica brašna, žlica kakaa;

Za kremu: 3 jaja, 200 g šećera, 200 g čokolade za kuhanje, 150 g maslaca, 4 banane

Bjelanjke istucite u snijeg. Žumanjke pomiješajte sa šećerom. Dodajte im brašno, prašak za pecivo i kakao. Umiješajte snijeg. Prebacite u veliki lim i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Zarolajte. Jaja i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari. Dodajte usitnjenu čokoladu. Kuhajte deset minuta. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izmiješani margarin te sve dobro izmiksajte. Biskvit namažite kremom, na njega položite banane i zarolajte.

Muffini od čokolade i banane

SASTOJCI: 4 banane, 3/4 šalice šećera, jaje, žličica sode bikarbone, žličica praška za pecivo, pola žličice soli, 80 g margarina

Banane, šećer i jaje pomiješajte štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i prašak za pecivo te umiješajte u smjesu od banana. Dodajte rastopljeni margarin i komadiće čokolade. Nauljite kalupe za muffine, napunite ih smjesom i pecite 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Jednostavni kolač od banane

SASTOJCI: 4 žumanjka, 6 bjelanjaka, 200 g šećera, 160 g oraha, 170 g brašna, 0,5 dl ruma, 1,5 kg banana, 30 dag čokolade za kuhanje, 3 žlice maslaca, 100 g čokolade u prahu

Istucite žumanjke i šećer, a od bjelanjaka pripremite snijeg. Pomiješajte brašno s orasima pa dodajte žumanjcima naizmjenično sa snijegom. Ulijte u lim i pecite 25-30 na 180°C. Ohladite i nakapajte rumom. Režite banane napola i slažite po kolaču. Čokoladu, čokoladu u prahu, maslac i dvije žlice šećera otopite na pari te time prelijte kolač.

Fini frape

Izmiksajte dvije banane s dvije žlice kakaa u prahu, dva reda mliječne čokolade i tri dl mlijeka. Možete dodati i sladoled od čokolade

Ledene banane

Oguljene banane zamrznite, posložite na lim za pečenje, prelijte rastopljenom čokoladom i nakratko vratite u zamrzivač

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Jilted 01.06.2011.

    a kolko ide brašna u te muffine?!!! aj napišite da ispečem više, inaće gladujem!!!!!!!

  • Žorž 04.11.2010.

    jao idiotarije, frape radit tako da miksas cokoladu.... sta ce mi u frapeu cokolada u komadima? valjda cu je rastopit prvo il ju necu uopce stavljat unutra

Komentiraj...
Vidi sve komentare