To je to što me zanima!

Kome više sličite? Tvrde da više gena nasljedimo od tate

Iako dijete nasljedi jednaku količinu gena od oca i majke, od tate se ipak preuzme više genskih mutacija, pa zbog toga navodno karakterno više sličimo na očeve
Vidi originalni članak

Brojne žene će se tijekom života pitati, a ponekad i bojati hoće li se pretvoriti u svoju majku, osobito po negativnim aspektima njenog karaktera, no znanstvenici tvrde kako nema prevelikog razloga za brigu jer djeca više karakterno sliče očevima. Razlog za to skriva se u genetici, jer iako potomak naslijedi jednak broj gena od majke i oca, od oca naslijedimo više genetskih mutacija, odnosno koristimo više tatinog DNK "materijala", piše Daily Mail.

- Ovo je prvo istraživanje koje dokazuje da sisavci općenito više genetski sliče očevima nego majkama, a ono otvara potpuno novo područje istraživanja ljudske genetike - rekao je voditelj studije Fernando de Villena sa Sveučilišta Sjeverna Carolina.

On i njegov tim testirali su 95 subjekata te njihov DNK usporedili s onim roditelja. Tako su otkrili da od očeva osim karakternih i fizičkih sličnosti nasljeđujemo i veću sklonost određenim bolestima, poput dijabetesa, povišenog krvnog tlaka i drugih stanja.

Idi na 24sata

Komentari 158

  • vanilijica 06.03.2015.

    Istina meni moja djeca kažu da sam isti moj tata tj. njihov djeda.Fizićki imam i na mamu i na tatu ali karakterno sam moj tatica.

  • mily 05.03.2015.

    sve sam više uvjerena da sam pokupila mamin karakter, pa čak i ono što nekada nisam sa odobravanjem gledala kod moje mame, sada sve više vidim i prihvaćam da ima toga i kod mene:))

  • Brain Damage 04.03.2015.

    susjedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare