To je to što me zanima!

Koraci za blistave podove uz amonijak, gumicu, ocat i žicu

Lako čišćenje: Parketu i laminatu vratite sjaj hladnim čajem, ocat briše tvrdokorne mrlje od vode, benzin za upaljače tragove potpetica, a otopina amonijaka čisti drvo
Vidi originalni članak

Tragove crnih potplata koje ostavljaju nove cipele na pločicama možete izbrisati gumicom za olovke. A kako biste pločicama u kupaonici vratili sjaj i riješili se plijesni, prebrišite ih krpom natopljenom u četvrtini šalice amonijaka s tri i pol litre vode. Amonijakom perite i drvene podove. 

Kako se daske često moraju premazivati voskom da bi zadržale sjaj, vosak se često nakuplja i podovi postaju žućkasti. Pomiješajte šalicu amonijaka s dvije litre vode. Neka tekućina odstoji od tri do pet minuta pa nakupljeni vosak istrljajte tvrđom spužvicom. Ako ostane nečistoća, prebrišite ih čistom krpom ili spužvicom pa sve dobro isperite vodom. Osim kemikalijama, za pranje podova poslužite se i onime što vam je nadohvat ruke, primjerice čajem. Skuhajte nekoliko vrećica čaja u litri vode te ostavite da se ohladi. Umočite mekanu krpu i dobro je ocijedite pa lako operite prljavštinu s podova i namještaja. Poslužit će i benzin za upaljače. 

Mrlje od gumica na cipelama s visokim potpeticama otklonite tako da natopite kuhinjski papir s malo te tekućine i istrljate mrlju.

Čišćenje linoleuma

Mrlje od gumenih potplata na linoleumu istrljajte žičanom spužvom.

Ocat, amonijak i boraks protiv mrlja od vode 

Ako na pločicama i oko sudopera imate mrlje od vode ili sapuna, očistite ih octom. Pomiješajte pola šalice octa, pola šalice amonijaka, četvrtinu šalice boraksa te tri i pol litre vode. Nakon što ste prebrisali mrlje, dobro isperite hladnom vodom.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Sanja50 11.06.2013.

    ova slika nema veze s čišćenjem,i to još u sandalama i visokom petom.

  • jele112 10.06.2013.

    Tople vode i krpa! Samo treba dobro prebrisati i sve se sjaji! Čak i bez čudotvornog amonijaka!

  • LebronPetrovic 07.06.2013.

    Obožavam ovaakve fotke !

Komentiraj...
Vidi sve komentare