To je to što me zanima!

Košara za hitne slučajeve svakoj je mami otkriće

Uz četiri specijalizirane košare za prljavo rublje dječja se odjeća pere puno brže i organiziranije, a 'prve školske mrlje' skidaju se mnogo lakše
Vidi originalni članak

Kako biste si olakšali posao s prljavim rubljem, a djeci usadili dobre navike, nabavite nekoliko manjih košara ili plastičnih kutija za rublje te ih označite. Jedna neka bude za tamnu odjeću, druga za svijetlu, a treća za šarenu. Najmanja košara namijenjena je najtežim slučajevima mrlja, a ta se odjeća uvijek prva pere. Tako dijete može majicu zaprljanu na satu likovnog, odmah nakon dolaska iz škole, odložiti u košaru za “najteže slučajeve”. Prvi školski dani roditeljima najčešće donose i izazove odstranjivanja najrazličitijih mrlja. Mrlju od omiljenog djetetova voćnog soka, što prije je moguće, tretirajte krpom navlaženom toplom običnom ili mineralnom vodom. Na veću mrlju od soka 20-ak minuta prije pranja u perilici nanesite tekući deterdžent za rublje. Nezgodne mrlje od blata najprije ostavite da se osuše te ih potom iščetkajte s odjeće. Isperite hladnom vodom, dodajte joj tekući deterdžent te ostavite da se 30 minuta namaču u toj otopini. Zatim operite u perilici.

>> Mrlje od trave najprije iščetkajte s odjeće. Operite u toploj vodi kombinacijom deterdženta i odstranjivača mrlja. Mrlja od krvi treba se što prije isprati hladnom vodom. Ako se već počela sušiti, nježno je istrljajte s malo soli pa operite.


>> Proliveni kečap na odjeći ublažite s malo octa ili limuna, a prije pranja u perilici mrlju 20-ak minuta namačite u vodi i deterdžentu. Mrlju također najprije možete posipati dječjim puderom. Nakon što se osuši, iščetkajte i operite.

>> Ljepljive mrlje, poput onih od bombona ili žvakaćih guma, najlakše je odstraniti ako se ostave u zamrzivaču kako bi se dobro zamrznule. Zatim ih sastružite tupim nožem. Prije pranja u perilici 20 minuta tretirajte tekućim deterdžentom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare