To je to što me zanima!

Kostarika je najsretnija država na svijetu, a Hrvatska tek 82.

Hrvatska je s 82. mjestom na sredini ljestvice, a najmanje bodova dobila je zbog loše brige o okolišu. Iza Kostarike najsretniji su Vijetnam, Kolumbija i Belize
Vidi originalni članak

Već drugu godinu zaredom Kostarika je najsretnija država na svijetu, otkrilo je istraživanje britanske organizacije The New Economics Foundation. Istraživači su 151 državu rangirali na temelju kvalitete života, očekivanog trajanja života i brige o okolišu, piše happyplanetindex.org

Na drugom mjestu je Vijetnam, a slijede Kolumbija, Belize, El Salvador, Jamajka, Panama, Nikaragva, Venezuela i Guatemala. Inače Nikaragva, koja je zauzela visoko osmo mjesto, druga je najsiromašnija zemlja, prema istraživanju vlade SAD-a. Hrvatska je tek na 82. mjestu, s time da je najmanje bodova dobila zbog izrazito niske brige o okolišu. 

U travnju je UN objavio Izvješće od sreći, no ono se temelji na bruto nacionalnom dohotku po glavi stanovnika. Stručnjaci tvrde da su takva mjerenja zastarjela te da je najbitnija kvaliteta života. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • komentator s marsa 27.06.2012.

    neznam za vas, ja sam sretan, nista mi nefali. P.S. niti sam sin bogataša niti sam bogat jednostavno uživam u onome sto imam.

  • baš_je 27.06.2012.

    zbog čega smo točno tako visoko rangirani? možda zbog prirodnih ljepota :)

  • DubravkoPavlovic 27.06.2012.

    dobro i da smo 82. dosta ljudi zivi kao da samo 152/151...

Komentiraj...
Vidi sve komentare