To je to što me zanima!

Kozmetika za djecu koju mogu posuditi i odrasli

Vlažne maramice za bebe ne izazivaju alergije pa su odlične za uklanjanje šminke i osvježavanje kože. Njima se mogu ukloniti i tragovi dezodorana
Vidi originalni članak

Za dječjim sapunima često posežu žene koje imaju osjetljivu kožu ili ispucane ruke, a dječji šamponi su najblaži, pa ih rado koriste one koji često peru kosu ili žele izbjeći suvišne kemikalije. I ulje za bebe može se naći u kozmetičkoj torbici jer može zamijeniti sjajilo za usne i hidratantnu kremu. Naneseno na maramicu, ulje će u sekundi ukloniti šminku ili razmrljanu maskaru. Vježbate li na otvorenom, nanesite malo dječjeg ulja na izloženu kožu. Zimi će ono zaštititi kožu od štetnog utjecaja vjetra i hladnoće dok šetate, trčite ili skijate. Osim toga, bebi ulje može poslužiti za vađenje žvake iz kose i skidanje pretijesna prstena. Kozmetički proizvodi za djecu često su jeftiniji i blaži od onih namijenjenih odraslima, a odlični su za njegu osjetljive kože i suhe kose.

Kreme za smirivanje pelenskog osipa upotrijebiti mogu i oni koji su davno izašli iz pelena. Nanesete li je nakon depilacije ili brijanja, smanjit ćete pojavu prištića. Kreme koje sadrže cinkov oksid mogu poslužiti i kao snažna zaštita od sunca.

Vlažne maramice za bebe ne izazivaju alergije pa su odlične za uklanjanje šminke ili za osvježavanje kože. Njima se mogu ukloniti tragovi dezodorana s odjeće i ulaštiti cipele u žurbi, a poslužiti mogu i za “pranje” ruku i brisanje raznih površina.

Masnu kosu možete osvježite tako da u ruke istresete malo dječjeg pudera, a zatim ga utrljate u vlasište. Puder upija suvišne masnoće i blago podiže kosu. Ostatke pudera uklonite četkanjem kose. Puder može ukloniti i masne mrlje s odjeće.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare