To je to što me zanima!

Krafne od limuna kakve niste jeli - nisu masne kao klasične

Ove krafne se peku u pećnici tako da su daleko manje masne od onih na koje smo navikli. Za njihovu pripremu trebat će vam poseban protvan s utorima za krafne, ima ih u svakoj većoj trgovini
Vidi originalni članak

Sastojci:

*šalica od 240 ml

za tijesto:

  • 2 šalice brašna
  • 3/4 šalice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 3/4 šalice mlaćenice

RECEPT Prefina torta od jagoda idealno je osvježenje za ove vruće dane

  • 2 jaja
  • 2 žlice maslaca - rastopljenog
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 1/2 žličice ekstrakta limuna
  • 2 žlice izribane limunove korice

za posipanje: 

  • 1/2 šalice šećera
  • 1 žlica limunove korice
  • 1/2 šalice otopljenog maslaca

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a poseban protvan s kalupima za krafne premažite s malo ulja.

Pomiješajte u jednoj posudi brašno, šećer, prašak za pecivo i sol, a u drugoj mlaćenicu, jaja, maslac, limunov sok, ekstrakt limuna i koricu limuna. Spojite polako te dvije smjese da dobijete glatko tijesto.

LJETNI RECEPT Jednostavan sladoled odličan za probavu - od ananasa i bosiljka

Potom ga stavite u slastičarsku špricu ili vrećicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali jedan kut pa ga tako stavljajte u kalupe. Pecite 9 minuta pa ih izvadite i ohladite nekoliko minuta, a potom ih slažite na rešetku. Ponavljajte postupak dok sve krafne nisu gotove.

Na kraju vrh svake krafne lagano umočite u otopljeni maslac pa u mješavinu šećera i limunove korice, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Prosječni Rvatina 25.06.2021.

    Ništa to šećerno sr..je, samo lubenica.

  • nap 24.06.2021.

    nisu lose za ljetne dane ali nema do obicnih

Komentiraj...
Vidi sve komentare