To je to što me zanima!

Kraj je botoksa, stiže frotoks - šokiranje bora lica hladnoćom

Za razliku od botoksa, frotox ne sadrži toksine bakterija već se koristi tekućim dušikom. Njime se živci i mišići šokiraju hladnoćom te hiberniraju na nekoliko mjeseci, a rezultat su manje vidljive bore
Vidi originalni članak

Iovera ili Frotoks nova je generacija antiage tretmana koji ne sadrže toksine, već ima poklonike u svijetu slavnih, među kojima su Nicole Kidman, Simon Cowell i Sharon Osbourne, piše Daily Mail.

Stručnjaci tvrde kako je manje štetan i još efikasniji od botoksa, a nastao je na temelju medicinske tehnologije nazvane myoscience nastale u Kanadu. Trenutno tretira horizontalne i vertikalne bore ubrizgavanjem dva hladna "metka" na kraju i početku bore. Sam postupak traje 15-ak minuta i uključuje stavljanje uređaja ispunjenog tekućim dušikom u blizinu živaca koji kontroliraju mišiće odgovorne za nastanak bora. 

Intenzivan hladan šok natjera te živce u "hibernaciju na nekoliko mjeseci, a rezultat su manje vidljive bore. Budući da je moguće precizno ciljanje bora, nakon tretmana ne ostaje začuđen izgled lica, kao što je bio slučaj s botoksom. Tretman je dostupan u prestižnim europskim klinikama za uljepšavanje, a zbog pojačane potražnje očekuje se njegovo širenje diljem svijeta. Cijena jednog tretmana iznosi oko 2600 kuna.

- Dušik se prirodno nalazi u tijelu, pa tretman nije tako invazivan kao botoksiranje. Također, ovo je odličan tretman protiv bora za sve one koji se boje igle - kaže dr. Raina Zarb Adami iz britanske klinike Aesthetic Virtue koja nudi tu uslugu klijenticama.


Idi na 24sata

Komentari 12

  • ivanfilip 01.05.2013.

    Jednom je ovo bila jakooooo lijepa žena.a onda je otkrila botox.Nepovratna šteta.

  • riki1980 01.05.2013.

    Fucktox izlučuje aktivne stanice koje nakon 9 mjeseci da najbolji rezultat na svijetu , bez ijedne bore.

  • NinaBonita007 01.05.2013.

    ova na slici si je upucala botox u čelo, kolagen u usne, u obraze si je stavila implantate, i to još nije dosta nego je stavila i nove zube koliko vidim, isturene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare