To je to što me zanima!

Kraljevske tortice s trešnjama - fina krema radi se od prošeka

Ovo je odličan desert za prave slatkoljupce. Kombinacija trešanja, prošeka i crne čokolade daje mu vrlo profinjen okus. Ove tortice rado bi kušale i "fine plemićke guze"
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade sa 70% kakaa
  • 40 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 60 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • jaje
  • vrećica vanilin šećera
  • 200 g trešanja
  • sol

Preljev:

  • 100 g trešanja
  • 100 g šećera
  • 75 ml prošeka
  • 1/2 žličice škrobnog brašna
  • vafli
  • slatko vrhnje za ukrašavanje

Priprema:

Korak 1: U vodenoj kupelji otopite čokoladu i maslac. U drugoj posudi pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom i vanilijom. Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano Silikonskom lopaticom lagano umiješajte čokoladu i maslac.

Korak 2: Četiri manja kalupa za torte ili muffine premažite maslacem. Izlijte tijesto do dvije trećine kalupa i posložite po vrhu očišćene trešnje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 20 minuta. Dobro ohladite tortice i prebacite na tanjure za posluživanje. 

Korak 3: U prošeku razmutite škrobno brašno, dodajte očišćene trešnje i šećer. Kad zavrije, kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Ohladite umak na sobnoj temperaturi i prelijte tortice. Ukrasite vaflima, trešnjom i s malo tučenog vrhnja.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • mily 25.06.2016.

    paliti pećnicu po ovoj vrućini? Ne hvala:) Ovakvo nešto mogu pojesti samo tamo gdje je to netko drugi napravio:) Nisam ljenčuga, ali po ljeti pripremam samo osvježavajuće slastice, za koje nije potrebno paliti pećnicu:)

  • bubica_7 23.06.2016.

    ...fiiino..

  • Ines_ 23.06.2016.

    Prošek je kao dodatak odličan u jelima gdje je meso u umaku, osobito divljač, ali u slatkoj kombinaciji s čokoladom , malo tko voli taj okus. Sigurnije je koristiti neki voćni liker ili, u ove tople dane, skuhati preljev u običnom osvježavajućem voćnom soku po izboru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare