To je to što me zanima!

Kreativci vole ispitivati konobare o hrani s menija

Meso odjednom režu precizni i metodični ljudi, kreativci vole iskušavati i raspitivati se o meniju, a oni koji sole i prije no što kušaju ne vole promjene
Vidi originalni članak

Poslodavci mogu puno otkriti o budućim zaposlenicima samo gledajući ih kako jedu, kaže Juliet Boghossian, utemeljiteljica hranologije. Hranidbene navike mogu ukazati koje su osobine kritične za traženu poziciju u tvrtki, ali i prednosti. Ako netko izreže cijeli odrezak odjednom, znači da razmišlja unaprijed, metodičan je i dobar strateg. Takvi tipovi su dobri za pozicije koje zahtijevaju staloženost, logično razmišljanje i preciznost pa su za njih najbolji poslovi u kompjutorskom sektoru, računovodstvu i inženjeringu. Ljudi koji vole isprobavati različite specijalitete i kuhinje najbolji su na kreativnim poslovima. Originalni su i vole istraživati nove mogućnosti. Ljudi koji se raspituju o jelu s menija također su otvorenog uma i spremni na inovacije. No Boghossian kaže da se poslodavci trebaju čuvati ljudi koji začinjavaju jelo prije nego su ga i okusili te onih koji gotovo da ni ne pogledaju meni prije naručivanja - jer su, u većini slučajeva, tvrdoglavi i ne vole promjene. Ovim procjenama koriste se brojni američki poslodavci jer nadređenima u kreativnim djelatnostima vrlo dobro otkrivaju kako im budući zaposlenici razmišljaju, koliko se prilagođavaju, vole li red ili su spontani.

DUGO BIRANJE OTKRIVA POTRAGU ZA NEČIM DRUGIM
Ako predugo birate što ćete naručiti, dopuštate da vas hrana kontrolira. Sviđa vam se svašta, ali ni u čemu ne pronalazite potpuno zadovoljstvo. To može biti znak da u hrani pokušavate naći ono što vam nedostaje u životu. Pokušajte imati na umu da je hrana samo dio ugodne večeri, a ako vam je neugodno zbog izbirljivosti u društvu, predložite da zajedno naručite više jela i sve iskušajte.

ROMANTIČARI I IDEALISTI NE VOLE DIRATI HRANU
Užasavate li se dodirivanja hrane koju ste pripremili, znak je da vam je kvaliteta daleko važnija od kvalitete. U kuhanje jela unijeli ste svu svoju energiju i pažnju, a to može ukazivati i na istinskog romantičara te idealista. Odličan ste prijatelj i partner jer u svemu dajete sto posto sebe, pa tako i posvećivanju drugima. No takva navika može značiti i da volite sve kontrolirati.

SLADOLED I KREMASTE UMAKE VOLE STALOŽENI
I omiljeni zalogaji otkrit će puno o vašoj osobnosti. Ako vam je sladoled prvi na listi omiljenih deserta, vi ste veliki mirotvorac. Isto se odnosi i na ljubitelje kremastih umaka. S vama se lako dogovoriti, smireni ste i staloženi. Sladoled ujedno i podiže razinu serotonina, hormona koji umiruje.

GORKA ČOKOLADA ZA INDIVIDUALCE
Ljubitelji slatkiša su sanjari, kaže Juliet Bonghossian. Čeznete li za bilo kakvom slasticom nakon ručka, vjerojatno ste jedni od onih koji vole puno maštati. No potreba za šećerom vjerojatno je znak da vam je potrebna energija koja će vam “napuniti baterije”, dodaje Bonghossian. Oni koji obožavaju gorku čokoladi veliki su individualci.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare