To je to što me zanima!

Kreme protiv bora ne djeluju jer sastojci ne prodiru u kožu

Zadatak kože je da spriječi prodor nepoznatih čestica što znači da ključni liposomi ne mogu prodrijeti u kožu i pomladiti je, kako to tvrde kozmetičke tvrtke
Vidi originalni članak

Glavni sastojci anti-aging krema, liposomi, već se pri prvom dodiru s kožom rasprše, utvrdilo je istraživanje sveučilišta Južna Danska. Oni nisu cjeloviti pa ne mogu prodrijeti u kožu i potaknuti proizvodnju kolagena koji daje elastičnost, kako to tvrde kozmetičke tvrtke, piše Daily Mail

Znanstvenici su liposome označili fluorescentnom bojom i metodom spektroskopije potvrdili da se čestice ne mogu probiti kroz kožu, a samim time ne mogu ni pravilno djelovati. 

- Zadatak kože je da blokira nepoznate sastojke i spriječi ih da probiju kroz površinu. Upravo je zbog toga teško kozmetičkim tvrtkama osmisliti formulu koja će pomladiti kožu, a liposomi ne mogu obaviti tu zadaću, unatoč reklamiranju - istaknuo je profesor Luis Bagatolli. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ilmare 23.02.2013.

    Malo ima žena koja stari i jo izgleda lijepo, a neki muškarci što stariji izgledaju sve bolji ....kao vino...

  • mila 19 21.02.2013.

    mlaki med i mlako maslinovo DOMAĆE ulje mogu spasit bore..uspore ih ali šta si se smija plaka sve se vidi!

  • wartburg 21.02.2013.

    koža sprječava prodor nepoznatih čestica... a deterđente i ostalu kemiju iz šampona zato propušta sve u 16 jer su joj to valjda poznate čestice!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare