To je to što me zanima!

Kritika i kako se najbolje nositi s njom: Ne reagirajte burno

Primite li oštru kritiku, dobro je pitati nekog tko je potpuno neutralan u toj situaciji za mišljenje. Skupite dovoljno 'materijala' pa razmislite je li kritika konstruktivna te vrijedi li se zbog nje promijeniti
Vidi originalni članak

Pisana kritika lakše se prihvaća, a uz negativne komentare ne vežite osjećaje. Dobro se nositi s kritikama prava je vještina. Iako većina ipak ne želi čuti cijelu istinu, odnosno konstruktivnu kritiku, postoji nekoliko načina kako izgraditi toleranciju. Slušati nekoga kako vam negoduje, bili to roditelji ili šef na poslu, prilično je teško. Baš zbog toga lakše je kritiku pročitati. 

KAD NEDOSTAJU KOLEGE Snimka uredskog žamora mogla bi vam olakšati posao od kuće

Zamolite onog tko vas kritizira da sve prenese na papir, tako ćete kritiku lakše primiti. Neki ipak nemaju 'pametnijeg posla', pa kritiziraju samo kritike radi.

S takvim kolegama se ne treba zamarati, saslušajte ih, ali ignorirajte. Isto tako, uz kritiku ne vežite emociju - konstruktivna kritika nije napad na vas i vašu osobnost. Ovo osobito vrijedi u poslovnom okruženju, a ako ste osobito osjetljivi, zamolite kritičare da se prema vama odnose s oprezom.

Pitajte nekoga neutralnog

Primite li oštru kritiku, dobro je pitati nekog tko je potpuno neutralan u toj situaciji za mišljenje. Skupite dovoljno 'materijala' pa razmislite je li kritika konstruktivna te vrijedi li se zbog nje promijeniti. 

ZA SPOJEVE 6 žena otkrilo najbolje ljubavne savjete od kojih su imale koristi

Ne reagirajte burno na kritiku

Defenzivnost i emocionalno reagiranje na kritike treba izbjegavati. Time ćete razgovor samo oduljiti. Isto tako zapamtite da ne možete svima udovoljiti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 15.08.2020.

    Isto kao i na 24h, idem do 3 žuta, i na blok. Ako je preoštra, odmah u crveni, i nakon dva si vani.

  • 15.08.2020.

    Ja zaista nemam nikakvih problema s prihvaćanjem kritike, sve dok ona nije namjerna, izmišljena i isprovocirana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare