To je to što me zanima!

Kroksice mogu izmijeniti izgled stopala - pazite koliko ih nosite

Stručnjaci upozoravaju kako stalno nošenje popularnih kroksica vodi problemima sa stopalima. Jednako je i s japankama te ostalom obućom koja ne stabilizira petu
Vidi originalni članak

Od stalnog nošenja kroksica mogu nastati ozbiljni zdravstveni problemi na stopalima, upozoravaju stručnjaci. Objasnili su kako, iako je potpora tabana relativno dobra, nedostaje stabilnosti na peti.

- Kada je peta nestabilna, prsti imaju tendenciju stiskati se što može dovesti do upale tetiva, deformiranja prstiju, problema s rastom noktiju, a pogoduje i nastanku kurjih očiju i žuljeva - objasnila je liječnica Megan Leahy i dodala kako kroksice, nažalost, nisu pogodne za cjelodnevno nošenje.

Napomenula je da nisu problematične samo kroksice, već i japanke te sva obuća koja petama ne daje stabilnost. Inače, pacijenti koji stalno nose kroksice najčešće se liječnicima žale na bolove ustopalima, piše Country Living.

Pazite kad kupujete kopije

Prije više od godinu dana njemačka javna televizija WDR dala je analizirati 11 pari kopija kroksica od različitih proizvođača. Tvari opasne za zdravlje pronađene su u svima, neovisno o klasi, cijeni, proizvođaču, ali u njih šest opasnih kemikalija bilo je više od dopuštene zakonske granice. Sadržavali su veliku količinu kancerogenih tvari koje u tijelo ulaze kroz kožu na stopalima. Da se to ne bi dogodilo trebalo bi nositi čarape.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • 14.07.2016.

    Ne bi ih obula niakad, nema šanse, ne da su ružne nego su odvratne.

  • emaOs 13.07.2016.

    Jednom riječju : Ružne !

  • Igor Petak 12.07.2016.

    Kazete da su kroksice lose ali napravite testiranje ostale obuce sto se prodaje u Hrvatskoj pa cete vidjeti sadu one jos i dobre uostalom i nevjerujem tom istrazivanju. Da je njimastalo da zdravlja s trzista bi povuklidobar dio proizvoda iz trgovackih lanaca kojima je pri

Komentiraj...
Vidi sve komentare