To je to što me zanima!

Krumpirove salate mogu biti bogate ili jednostavne

Kuhani krumpir odličan je za pripremu salata s različitim povrćem u kojima kao preljev mogu poslužiti ulje, ocat, majoneza i vrhnje
Vidi originalni članak

Porijeklom iz Čilea i Perua, krumpir u Europu dolazi u 16 stoljeću. Ta “uzvišena” biljka, kako su je nazivali drevni Inke, u Hrvatsku donose Česi dva stoljeća kasnije. Krumpir je namirnica koja može poslužiti za pripremu najrazličitijih jela. Kuhani krumpir odličan je za pripremu salata s različitim povrćem u kojima kao preljev mogu poslužiti ulje i ocat. Gurmani za preljev mogu kombinirati senf, majonezu, vrhnje, maslinovo ulje te različite vrsta octa. Uz krumpir, osim soli i papra, prijaju različite vrste primorskih i kontinentalnih začina kao što su ružmarin, vlasac, peršin, bosiljak ili timijan. Kuhani krumpir ima samo 87 Kcl i spada u niskokalorične namirnice. Ovisno o pripremi krumpir možete poslužiti kao lagani prilog ili cjelovit obrok za ručak ili večeru. KRUMPIROVA SALATA S PRELJEVOM OD PIVA Sastojci: 1 kg kuhanog krumpira, luk, peršin, vlasac, 6 žlica maslinova ulja, 3/4 čaše piva, žlica senfa, 3 žlice octa, sol Priprema: opržite luk na 2 žlice maslinova ulja. Dodajte pivo, jabučni ocat i malo šećera pa kuhajte 5 minuta. U sve stavite žlicu senfa i izmiksajte električnom mješalicom. Miksajte uz dodavanje ostatka maslinova ulja. Kuhani krumpir narežite na ploškice i pomiješajte s lukom, peršinom i prije pripremljenim preljevom od piva. Začinite i posolite. Poslužite toplo. SALATA OD KRUMPIRA I TUNJEVINE Sastojci: 2 konzerve tunjevine, 1 kg kuhanoga krumpira, maslinovo ulje, sol, papar, 5 režnja češnjaka Priprema: Krumpir skuhajte u kori, ohladite i narežite na ploške. Dodajte usitnjenu tunjevinu i češnjak te maslinovo ulje. Popaprite i posolite te dodajte bosiljak, peršin i vlasac. Poslužite hladno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare