To je to što me zanima!

Kuglice od ostataka materijala za kolače - krema, biskvita...

Vrlo ih je jednostavno napraviti, a toliko su lijepe i ukusne da im je teško odoljeti. Također, od ostataka nakon pripreme kolača možete napraviti cake pops - fine kuglice na štapiću
Vidi originalni članak

Od onoga što vam je ostalo nakon pripreme i dekoracije kolača možete dobili još jednu vrstu - rum kuglice. Radi se o finoj poslastici koja se ne peče, a oduševit će sve.

Kod ovog deserta nema strogog recepta već je na vama da upotrijebite maštu i procijenite koliko čega staviti. Važno je da je smjesa prave gustoće kako bi kuglice bile savršene i, naravno, da je savršenog okusa.

Priprema:

Vrlo je jednostavno. U zdjelu stavite, primjerice, ostatke kreme, otopljene čokolade, komadiće biskvita ostalih od obrezivanja kolača, mljevene ili sjeckane lješnjake, orahe bademe... 

U sve to dodajte malo ruma i malo omekšalog maslaca te sve dobro promiješajte. Smjesa mora biti takva da od nje možete dobiti čvrste kuglice.

Ako vam je previše mekana, tada u nju dodajte, komadiće nekih keksa npr. čajnih kolutića ili slično. Ukoliko vam se učini da je smjesa previše suha i da će se kuglice raspadati, tada ubacite još malo maslaca ili mlijeka, vrhnja, likera, soka... Uglavnom, nešto tekuće, a za što smatrate da dobro paše uz okus sastojaka koji su već unutra.

Također, provjerite je li dosta slatka, nedostaje li nešto u okusu, a što bi mogli dodati, recimo, cimet, možda još malo ruma, čokolade...

Dekoracija

Kada ste napravili sve kuglice - dekorirajte ih. Možete ih uvaljati u šarene mrvice, čokoladne komadiće, kakao, šećer u prahu, čokoladnu glazuru... ili prekriti mljevenim lješnjacima, bademima, usitnjenim keksima... Budite maštoviti, pogledajte što sve imate kod kuće - neka budu raznolikog izgleda.

Držite ih na hladnijem mjestu.

Savjet: Kuglice ne moraju nužno imati okus ruma, možete, recimo, staviti naglasak na okus čokolade ili kave (u tom slučaju u smjesu dodajte cappuccino u prahu).  

I još jedan dobar savjet: U sredinu svake kuglice možete staviti nešto, na primjer cijeli lješnjak, komad gumenog bombona, kandirano voće...

Napravite cake pops

Želite li dodatno oduševiti ukućane i goste, a posebno one najmlađe, kuglice stavite na drvene štapiće ili tanke slamke. Dobit ćete megapopularni deset - cake pops. Odlučite li se za ovu slasticu, neka kuglice budu veće.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 13.12.2017.

    radila od ostataka biskvita, kreme i soka.. falilo mi je samo štapić da dobijem cake pops...

  • 13.12.2017.

    Uvaljati ih u kokos....njam,njam :-))

  • 13.12.2017.

    prekrasno mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare