To je to što me zanima!

Kuhanje egzotičnih jela često završi traćenjem svježe hrane

Želja za egzotičnim, novim jelima zahtijeva kupovinu svježih namirnica koje najčešće završavaju u smeću jer malo tko ima vremena svaki dan kuhati svježa jela
Vidi originalni članak

Ljudi bacaju sve više hrane zbog inzistiranja slavnih kuhara na egzotičnim receptima za koji su potrebne svježe namirnice, otkriva studija Sveučilišta Manchester. U svijetu u kojem oba partnera rade i dolaze kući u različito vrijeme, svježe namirnice brzo propadaju i završavaju u smeću, a najčešće se jede iz dostave, potvrđuje istraživanje. 

- Kuhanje po uzoru na slavne kuhare podrazumijeva puno svježe hrane i veći rizik od bacanja. Puno takozvane zdrave hrane ima kratak rok trajanja i treba je brzo pojesti. Naše nam radno i slobodno vrijeme ne dopušta da držimo svježu hranu, jer nemamo vremena za kuhanje i radije naručimo dostavu zbog čega puno svježih namirnica završi u smeću - ističe sociolog David Evans. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare