To je to što me zanima!

Kuhanje na pari jedini je način očuvanja ljekovitosti brokule

Brokula je velik izvor sulforafana, molekule koja štiti organizam od raka, no ako se kuha u vodi ili prži, tada visoke temperature uništavaju antikancerogeno djelovanje
Vidi originalni članak

Brokula je namirnica koja sve više dobiva na popularnosti zbog iznimne ljekovitosti, prvenstveno antioksidansa i molekula sulforafana. Iako je dokazano da pomaže u zaštiti od raka, ljekovita se svojstva brokule gube nepravilnom pripremom tog povrća, pokazala je studija Sveučilišta Illinois.

Prema njoj, kuhanje u kipućoj vodi ili priprema brokule na visokoj temperaturi u mikrovalnoj na samo jednu minutu, dovoljna je da uništi ljekovitost tog povrća, a ispravan način je kuhanje na pari maksimalno četiri do pet minuta, piše Daily Mail.

Kod parenja povrća, ono treba tek blago promijeniti boju, a ne smije ni potpuno omekšati jer tako zadržava važne vitamine i minerale, objašnjavaju stručnjaci.

Superhrana u studenom: Nar, cvjetača, poriluk i bundeva

Idi na 24sata

Komentari 10

  • fijuman 23.05.2014.

    a tek juha od brokule sa bešamel umakom, nema bolje na svijetu

  • Lalala_8 12.11.2013.

    Brokula je fantastična kad je pohana i kao krem juha....ostali načini-bljak

  • zahira45 12.11.2013.

    Kaj je brokula hrana? bljuv...mrzim brokuluuuu

Komentiraj...
Vidi sve komentare