To je to što me zanima!

Kuhanje u perilici za suđe: Hit ideja za uštedu ili vrlo bizarno?

Ova neobična tehnika sastoji se od parenja namirnica u hermetički zatvorenim posudama ili vrećicama, a istovremeno omogućuje pripremu nekoliko jela
Vidi originalni članak

Parenje hrane u perilici suđa neobičan je kulinarski pothvat, a prema Lisi Casali i ukusan način uštede novca te energije u kućanstvu. Ta talijanska ekološka aktivistica iz Milana osmislila je kuharicu Cucinare in Lavastoviglie (kuhanje u perilici), prvu kuharicu takvog tipa na tržištu, piše Daily Mail.

Već desetljećima Lisa eksperimentira s kuhanjem u perilici za suđe, a njezini recepti obuhvaćaju pripremu jela poput kuskusa, janjetine, tune, pa čak i deserta.

Dok se u prvim receptima za kuhanje u perilici koristila aluminijska folija, Lisa predlaže stavljanje namirnica u hermetički zatvorene posude ili vakumirane vrećice, pa se tako može dodati deterdžent i istovremeno prati prljavo suđe te kuhati. Ta tehnika najbolje funkcionira s namirnicama koje se pripremaju na niskim temperaturama, ispod 75 °C. 

Kao posebno uspješno jelo, ona savjetuje kuhanje na pari svih vrsta ribe, a njezino je umijeće toliko da u perilici istovremeno priprema i jelo od tri slijeda, uključujući i desert. Zbog relativno niske temperature i činjenice da se vlaga zatvara u staklenkama, teško je prekuhati hranu, a nema potrebe ni provjeravati je li jelo gotovo dok perilica ne odvrti svoj ciklus.

- Još jedna prednost je to što se, za razliku od klasične pripreme jela u pećnici, miris hrane ne širi po kući - ističe Lisa.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • sunday 14.10.2013.

    Ja to jelo ne bih probala...

  • vedrancic 12.09.2013.

    ja kuham juhu vec godinama u usisivacu na paru..nekako brzo provrije a i prakticno je..

  • guliwer 11.09.2013.

    ja na susjedovu klimu, koja puše u mome pravcu sušim listove duhana, još da se sjetim kakoda iskoristim isti vjetar pa da ih savija, izreže i okreće...ima li tko savjet, ideju, možda

Komentiraj...
Vidi sve komentare