To je to što me zanima!

Kuhar pokazao kako napraviti savršene pržene krumpiriće

Mladi kuhar iz Australije pokazao je kako kod kuće možete napraviti pomfrit, koji je savršeno hrskav i prozračan. Najbolje od svega je što ga ne morate pržiti u dubokom ulju
Vidi originalni članak

Morgan Hipworth ima tek 19 godina, a već ima svoj restoran Bistro Morgan Bakehouse u Melbourneu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na TikToku je pokazao kako radi svoje krumpiriće. Za pržene krumpiriće na njegov način trebaju vam četiri sastojka: krumpir s crvenom korom, maslinovo ulje, sol i začini.

@morganhipworth

you can’t beat french fries, what should I make next? 🤤 ##foryou ##cooking ##food ##yum

♬ original sound - Morgan Hipworth

Na početku Morgan krumpire nareže na prutiće.

- Nakon što ste ih narezali, prutiće stavite u lonac s hladnom vodom i morskom soli te ih tako ostavite nekoliko minuta - rekao je.

Nakon što ste ih namočili, prutiće krumpira još prokuhajte dvije minute. Zog tog će krumpirićima trebati manje vremena da se ispeku u pećnici i ispast će prozračniji.

Nakon što ste ih prokuhali, ocijedite krumpiriće i stavite ih u pećnicu. 

RECEPT Pikantni juneći gulaš: Ajvar mu daje odličan okus, a luk gustoću

- Posolite ih, začinite svojim omiljenim začinima i poškropite maslinovim uljem pa pecite na 200 °C oko 25 minuta. I to je to, savršeni pomfrit - zaključio je.

Iako su se mnogi oduševili njegovim receptom, bilo je i onih kojima cijeli proces predugo traje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • roundtrain 27.10.2020.

    Crveni se krompir (domaći, kupujte ga na tržnici-nikako u tržnim centrima) očisti od kore, nareže na prutiće te opere u hladnoj vodi (da se ispere škrob), osuši kuhinjskom čistom krpom te stavi u hladnjak na 30 minuta. Zagrije se suncokretovo ulje i krompir isprži otprilike do 60%. Pazite da vam krompir slobodno pliva u ulju, pržite ga u nekoliko tura. Izvadi se krompir iz ulja u posudu (u ovoj fazi ga ne trebate stavljati na papirnati ubrus) te se sva zaliha krompira tako isprži na oko 60%. Nakon toga se sav krompir ponovno prži do kraja, dok ne dobije zlatnu boju, izvadi se na papirnati ubrus da se iscijedi od ulja, te se posoli kada je pržen. Probajte i vidijeti ćete, najukusniji pomfrit koji ste ikada jeli!

  • nekoime 26.10.2020.

    Pa nisu przeni, ako su peceni...

  • kirbi78 26.10.2020.

    U McDonalds'u možeš jest samo plastiku

Komentiraj...
Vidi sve komentare