To je to što me zanima!

Kuhari uvijek slažu posuđe i aparate od najnižih polica

Majstori kuhanja posuđe slažu u velike ladice, a nakon niskih redom pune visoke police da bi bili brži, učinkovitiji i organiziraniji u svojoj kuhinji
Vidi originalni članak

Osvjetljenje i prostor ne znači ništa ako se u kuhinji ne osjećate dobro, pa kod uređivanja počnite od toga, kaže kuharica Nancy Silverton. Ona i skupina poznatih američkih kuhara izdvojili su svoje savjete za dobro uređenje kuhinje. Prvo treba do maksimuma popuniti niži prostor, a tek onda slagati na visoke police i to stvari koje se ne koriste često. Tako će potrepštine biti dostupnije, a rad lakši i za niže članove obitelji. Posuđe smjestite u velike ladice, a začine podijelite po malim posudicama i složite na jednu policu nadohvat ruke. Učinkovitost je bitna, kuhinja treba biti složena tako da su pokreti po njoj laki. Sve treba biti organizirano da od daske za rezanje do kante za smeće kretanje bude prirodno i tečno. U svojoj kuhinji treba vam biti ugodno kao ribi u vodi, savjetuje kuhar Dan Barber.

>>>Mala i jednostavna kuhinja je sve što vam treba. Lonac, dobar nož i daska za rezanje složeni nadohvat ruke i spremni ste. Nije bit u stvarima, samo uživajte u kuhanju, kaže kuharica Suzanne Goin.

>>>Kuhinje koje nisu zidom odvojene od blagovaonice odlične su jer ne odvajaju kuhara od ostatka obitelji ili gostiju

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare