To je to što me zanima!

Kukuruz se prvo namače dva sata, a tek onda stavlja peći

Formula sočnosti: Prije stavljanja na žar ili u pećnicu, klipove premažite maslacem sa čilijem. Najbolje je peći kukuruz u foliji, koja zadržava paru, ili u njegovoj ljusci
Vidi originalni članak

Dok je još vruć, kukuruz pospite naribanim sirom, tako da se lijepo rastopi, pospite koprom ili muškatnim oraščićem te prelijte sokom limuna ili limete.    

Kukuruz prije pečenja držite najmanje dva sata u vodi kako bi zrna bila ukusnija. Klipove možete peći na roštilju ili u pećnici - najbolje u aluminijskoj foliji. Premažite ih rastopljenim maslacem, dodajte sol i papar, umotajte klip u foliju i ispecite na roštilju oko deset minuta. Pecite ga i u pećnici, začinjenog čilijem ili ružmarinom. 

Umjesto u foliji koja zadržava paru i pečeni kukuruz čini sočnijim, može se iskoristiti i njegova ljuska. Pecite ga neočišćenog u komušini, izravno na rešetki, samo niti na vrhovima podrežite kako se ne bi zapalile tijekom pečenja. Očistite ga, prerežite nožem na nekoliko komada i poslužite ih na štapićima za ražnjiće s maslacem, solju i raznim začinima; aromatičnim biljem, mljevenim ljutim papričicama, sjeckanim peršinom, češnjakom u prahu, mješavinom mediteranskih začina. 

Pomiješajte maslac sa sjeckanim češnjem češnjaka ili sezamom, pa premažite gotove klipove. Za okus Meksika, još tople kukuruze premažite vrhnjem s malo majoneze, uvaljajte u zdrobljeni feta sir i pospite sa sjeckanom slaninom. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Lukica23 07.09.2015.

    koje su to gluposti

  • mily 04.09.2015.

    ma kakva folija, kakav sezam? Pečeni kukuruz, onako vani, na otvorenom, eh, vraća me u djetinjstvo:)

  • svejedobro 04.09.2015.

    Prošla je sezona, kukuruz je tvrd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare