To je to što me zanima!

Kulinarski trikovi: Preukusne marinade za savršeni roštilj

Mirisni spoj češnjaka, kima i mljevene paprike idealan je za pripremu marinade za ribu ili meso. Možete pripremiti začinsku smjesu i čuvati tri mjesecau staklenoj posudi
Vidi originalni članak

Bez marinade nema sočnog i mirisnog mesa s roštilja, a ako vam se žuri, možete pripremiti začinsku smjesu, koju čuvajte do tri mjeseca u zatvorenoj staklenoj posudi. Pomiješajte tri žlice mljevene paprike, žlicu smeđeg šećera, po dvije žličice češnjaka u prahu i mljevenoga kima, po žličicu soli, sušenog origana i papra te četvrtinu žličice kajenskog papra. Volite li ljuto - dodajte i chilli.

Pomiješajte sve sastojke pa na pola kilograma piletine ili puretine utrljajte dvije žlice pripremljenog začina. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta prije roštiljanja ili je prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku najviše 24 sata. Ta je smjesa izvrsna i za rebarca, odreske te ribu. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Luka____1 01.05.2016.

    jučer bio, ćevapi, piletina i slanina :)

  • uvela ruža 30.04.2016.

    mmmm, evo pripremljeno za sutra...

  • area 62 30.04.2016.

    Ako su meso, koka, ili riba friški ovakva začinska "nadgradnja" nije ni potrebna :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare