To je to što me zanima!

Kupnja nepotrebne odjeće lako se može spriječiti

Uz odgovore na nekoliko pitanja može se izbjeći kupnja odjeće koja se ne nosi te se na kraju daruje drugima ili se rijetko/nikada ne nosi
Vidi originalni članak

Nakon što im oko zapne za kaput, haljinu ili koji drugi odjevni predmet iz najnovije kolekcije, žene često tek nakon kupnje i dolaska kući shvate da skupo plaćenu “krpicu” ne mogu kombinirati s ostatkom svoje garderobe. U takvoj situaciji na um im padaju tek dvije mogućnosti: kupljeno darovati prijateljici čijem će stilu više pristajati ili krenuti u “lov” na odgovarajuće cipele, torbu, nakit... Obje verzije uvijek završe istim rezultatom: 1-0 za prodavača.
No pronaći kvalitetnu odjeću koja je istodobno funkcionalna, nosiva nekoliko sezona i s raznim kombinacijama te jednostavna za održavanje, a pritom povoljne cijene, nije nemoguće. Dovoljno je slijediti nekoliko osnovnih pravila uz koja će kupnja biti isplativija, kraća i jednostavnija.
Osjećam se kao u svojoj koži
Seksepilna majica dubokog dekoltea i otvorenih leđa loš je izbor za sramežljive. Osjeća li se žena neugodno, neće je nikad odjenuti.
Odjeća pristaje građi tijela
Iako na tinejdžericama izgledaju savršeno, uske traperice niskog struka pristaju isključivo mršavicama i mlađim ženama. Od trenda je bitnije da odjeća pristaje građi.
I održavanje ulazi u cijenu
Kupujete li odjeću koju planirate često nositi, provjerite etiketu s uputama o pranju. Ako se čisti samo “kemijski”, ona je dodatni trošak.
Haljina je možda precijenjena
Istekom sezone cijene odjeće sve su niže pa je za kupnju skupih “komada” pametnije pričekati sezonske rasprodaje, osobito ako nije riječ o “nužnoj” odjeći.
Jedne tajice daju tri kombinacije
Iako pristaju lutki u izlogu ili prijateljici, tajice životinjskog printa teško je kombinirati s odjećom. Osobito ako je ostatak garderobe u pastelnim nijansama. Stoga, prije kupnje nabrojite namanje tri kombinacije u kojima ćete ih nositi.
Udobnost uvijek prije trendova
Iako ih nose sve svjetske zvijezde, popularne “gladijatorice” s petom od 11 cm nisu namijenjene hodanju, nego poziranju na crvenom tepihu. Osim što su skupe, prouzročit će i bolove u stopalima te nisu za svaki dan.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare