To je to što me zanima!

Kupus, grah i meso: Istarska je jota okrepljujuća i jača imunitet

Istrijani kažu da njihova jota krijepi 'dušu' u vrijeme zime, posebno onda kad zapuše bura. Kombinacija kiselog zelja i graha odlična je za jačanje imuniteta
Vidi originalni članak

Ako još niste, kušajte jotu, istarsko varivo od kiselog kupusa i graha. To je izvrstan prilog pečenju, kojeg sigurno ima viška u danima poslije blagdana ili obilnih nedjeljnih ručkova. Kombinacija kiselog zelja i graha odlična je za jačanje imuniteta. Istrijani kažu da topla jota krijepi "dušu" u vrijeme zime, posebno kad zapuše jaka bura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Grah je potrebno namočiti dan ranije, a kiseli kupus treba dobro oprati prije kuhanja. Jota će tako biti boljeg okusa. Obavezne su i kobasice koje bi za potpuni okus trebale biti domaće. U nju možete ubaciti i ostale dijelove svinjskog mesa, poput sušenih rebara ili komada pršuta, pancete, ali i domaćeg povrća.

ZDRAVO I FINO Recepti s jajima u glavnoj ulozi, sve redom jela odlična za večeru

Pripremite veliki lonac pa u njemu pirjajte dva nasjeckana luka na skroz laganoj vatri. Dodajte jednu nasjeckanu mrkvu i četiri oguljena krumpira narezana na kockice. Stavite 300 grama graha i zalijte s litrom vode. Operite 200 grama kiselog kupusa i stavite unutra. Dodajte i ostale mesne dijelove ako imate, pa kuhajte 1,5 sati na laganoj vatri te začinite solju i paprom. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare