To je to što me zanima!

Lako za nositi: Novi trendovi nalažu praktično i vrlo udobno

Od velikih mekanih torbi preko širokih sakoa i hlača do udobnih sandala, ova sezona koja je počela u izolaciji, nalaže da nastavimo s praktičnim i udobnim stvarima i nudi niz riješenja
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Hoće li modne revije ikad više biti ekstravagantne i skupe?

Ovih dana u kući igramo se s tek nekoliko trendova, od pidžama odijela preko tajica do ludih hoodica, no i vanjski su trendovi u sličnom elementu, odnosno raspoloženju.

Trendovi s kraja prošle godine, kad su dizajneri predlagali kreacije za ovo proljeće, donijeli su udobnost kao jedan od zakona, podržan efektnim tonovima i krojevima koji ne stišću tijelo, već je tu eventualno remen koji će utegnuti siluetu, po želji naravno. U svemu ključnu ulogu ima i sportski kroj kao jedan od onih koji dopušta tijelu da se kreće slobodno i prirodno.

GLAMUR U IZOLACIJI Umjesto trenirke, ona si svaki dan oblači glamurozne haljine

Velike jakne inspirirane sportskim formama danas ulaze i u svakodnevicu te ih je lako kombinirati s nekim klasičnijim formama kao što su mala crna haljina, ležerne hlače i tenisice koje se nose u raznim prilikama od odlaska na kavu do ureda.

Blejzer s velikim spuštenim ramenima koji izgleda kao da nam je par brojeva prevelik već neko vrijeme vlada street style scenom i dolazi u varijanti s cool majicama i ležernim hlačama. Ponekad djeluje kao kaput, haljina ili odjevni predmet idealan za slojevite kombinacije. Ispod njega, naime, stane svašta.

KLJUČNI SU DETALJI Kako slagati raznolike stylish outfite, s onime što već imate?

Prije par godine hlače su se skratile i dobile visoki struk i tu kreće njihova vladavina. Danas su još udobnije, u igru ulaze i one mrkva kroja, kao i razne potfrknute varijante. Oko struka je udobno, široko, džepovi su veći, samo da ništa ne žulja. Ovi stilovi koji podržavaju razne siluete i građe tijela, posljedica su sveopće raznolikosti koja je ušla u modu i podržava tzv svjesnost o tijelu.

Haljine ponekad izgledaju kao prevelike, lepršave su i inspirirane svijetom ljetnih festivala, a tu su i popularne boje inspirirane voćem, poput naranče i jabuke. Kroj kućne haljine postavio se kao jedan od hitova i prije nego smo ostali kod kuće, naročito onaj duži, od midi do maksi.

RETRO LOOK Povratak u modu: Široke kaki hlače iz devedesetih su trendi

Sandale su anatomske, a brendovi poput Teva i Birkenstock vode igru cipela koje su zdrave za stopala, no sada imaju nešto zanimljiviji dizajn i dolaze u raznim nijansama i varijantama. Nekad su bile "ugly", a danas najavljuju vodeće pozicije u svijetu modnih dodataka, ne samo kod kuće, već i po vani. Ujedno surađuju s raznim modnim kućama na limitiranim kolekcijama.

Nisu samo velike jakne, ramena i sandale, već su narasle i sunčane naočale, inspirirane sedamdesetima i povećim dimenzijama. Iza naočala se lako sakriti, pošto su njihovi okviri ogromni i ističu se raznim uglatim i oblim dizajnom.

KUPAĆI ZA MALE I VELIKE Izabel Kovačić priziva ljeto novom kampanjom ekoloških badića

Torbe kao da su izašle iz kreveta i nastale iz najmekanijih jastuka. Držimo ih pod rukom, grlimo i u njih smještamo više sitnica, pošto u nove torbe stane svašta. Praktičnost je istaknuta kroz formu, koja nema uglova, i materijal od mekane kože i niz eko varijanti.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Hoće li modne revije ikad više biti ekstravagantne i skupe?

POGLEDAJTE VIDEO Robert Knjaz: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 20.04.2020.

    Od ponuđenog ništa ne bih stavila na sebe taman da mi plate...

Komentiraj...
Vidi sve komentare