To je to što me zanima!

Layerning nakita: Kako nositi više ogrlica odjednom?

Mnogi dizajneri i stilisti predlažu kombinacije koje uključuju niz ogrlica raznih dužina, stilova i motiva, koje će osvježiti i najjednostavniji outfit te mu dati dozu maštovitosti
Vidi originalni članak

Takozvani layering ili nizanje zanimljivih kombinacija nakita sve je popularniji, a neki high-street brendovi nude i setove ogrlica koje međusobno pašu. Ova ideja nije nova, u nju je vjerovala Coco Chanel prije gotovo sto godina, no danas je sasvim legitimno i normalno nositi više ogrlica te kombinirati zlato i bižuteriju, što je u njezino vrijeme bio stilski skandal.

- Najljepše izgleda kad su ogrlice različitih dizajna, kako bi se ipak svaka istaknula za sebe. Također, predlažem razne dužine jer će se inače ogrlice petljati - savjetuje američka dizajnerica nakita Yasmina Benazzou.

Odlično izgledaju i chokeri u kombinaciji s biserima ili neke druge neočekivane kombinacije koje donose stilski kontrast, predlaže dizajnerica. Dobro će izgledati na zakopčanu košulju, običnu majicu ili majicu dubokog dekoltea.

Više ogrlica u jednoj kombinaciji ukrasni je element u odjevnoj kombinaciji te ne zahtijeva dodatno ukrašavanje.

- Neka ostatak kombinacije bude jednostavan, bez puno drugog nakita, kako dojam ne bi bio kičast. To, uostalom, ovisi i o stilu odjeće - savjetuje Yasmina.

Ako je stil eklektičan, dobro će izgledati ogrlice raznih nijansi, od zlatne do srebrne i bisera, privjeska..., a ako se radi o klasici, predlaže jednu boju, radi sklada figure.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare